La número dos de Catalunya en Comú-Podem per Barcelona, Elisenda Alamany, va assegurar que el 155 «té un impacte a l'agenda social» i que «la judicialització de la política afecta el dia a dia» de la societat i va mostrar el seu «rebuig frontal» a l'aplicació de l'article. En declaracions als mitjans després d'una reunió a Barcelona amb la Taula del Tercer Sector, en què també va participar la número quatre, Marta Ribas, Alamany va dir que «vivim en un país parat a l'agenda social», fet que suposa «un bloqueig que no ens podem permetre» alhora que va reiterar que «un país no avança nacionalment si no avança socialment».

«Un país en termes de dignitat i justícia no pot oblidar-se de la gent en situació vulnerable», va dir, i va afegir que el seu candidat a la presidència de la Generalitat, Xavier Domènech, va aconseguir en el debat de diumenge que es parlés «definitivament en clau social», cosa que «ningú esperava». Alamany va dir que «l'agenda social ha d'estar al centre del debat nacional perquè guanya el país» i va asseverar que «s'ha d'avançar en l'autogovern i també en el blindatge de drets socials i la reactivació econòmica a Catalunya».

Alamany va demanar al candidat del PSC a la Generalitat, Miquel Iceta, que escolti «més les seves bases i el que diu la gent que no les cúpules o als barons» del seu partit, davant la seva negativa a arribar a acords amb ERC.