Els candidats de Ciutadans i PPC a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa i Alejandro Fernández, han carregat contra el "populisme" del candidat de Vox, Ignacio Garriga, per les seves declaracions sobre la covid durant el debat sobre les eleccions a Catalunya de TV3.

En el debat electoral de TV3, moderat pel director de la cadena, Vicent Sanchis, participen Carlos Carrizosa (Cs), Laura Borràs (JxCat), Pere Aragonès (ERC), Salvador Illa (PSC), Jéssica Albiach (A Comú Podem), Dolors Sabater (CUP), Alejandro Fernández (PPC), Àngels Chacón (PDeCAT) i Ignacio Garriga (Vox).

En el primer bloc, sobre la covid, mentre Garriga exposava el seu "pla" per retallar en els "xiringuitos" de la "màfia separatista" a Catalunya i així poder invertir en la lluita de la pandèmia, Fernández li ha sortit al pas per assenyalar la incongruència que, segons el popular, representa que Vox vulgui acabar amb el govern autonòmic i en paral·lel digui què farà des d'aquí.

"Si tanca vostè l'autonomia i el Parlament de Catalunya veig una mica complicat que pugui desenvolupar aquest pla", li ha etzibat el candidat del PPC.

I ha continuat: "aclariu-vos: o tanca les autonomies i tanca el parlament, o no el tanca. O serà diputat o no serà diputat. Populisme, no".

"Seré diputat", ha defensat Garriga, després de la qual cosa Fernández li ha exigit "rigor" en els seus plantejaments, que ha precisat que ha de poder defensar sense ser fustigat, ja que "té tot el dret de món a mentir sense ser agredits".

Segons Fernández, Vox només defensa acabar amb els parlaments autonòmics fins que obtenen representació: "Llavors s'obliden de la promesa. Ja tenen el sou i ja no els treuen aquí ni amb espàtula".

Posteriorment, també Carrizosa ha carregat contra Garriga pel "negacionisme" sanitari de Vox, a què ha acusat de recórrer al "populisme".

"Si dir que el separatisme ha robat durant dècades al conjunt de catalans és ser populista, ja que soc populista. Si dir que la negligent gestió del separatisme i de l'esquerra ha causat la mort a milers de compatriotes és ser populista, ja que soc populista", ha contestat Garriga.

Li ha replicat a continuació Fernández, per preguntar directament si pensa "tancar l'autonomia i el Parlament" i per advertir-lo que ell, com a dirigent del PPC, porta tota la seva vida política lliurant "la batalla de les idees", "molt més" que el mateix Garriga, que l'ha "reconegut" aquest extrem.

Garriga s'ha defensat de les crítiques dels populars dient a Fernández que ells no són els seus "enemics", sinó que ho és el "separatisme", al que el president popular li ha replicat dient que als rivals polítics no cal tractar- com a "enemics" perquè després "la societat acaba com acaba".