El candidat de Ciutadans, Albert Rivera, va afirmar ahir que «mai, mai, mai» governaran amb un partit «que vulgui trencar Espanya o fer un referèndum», en relació a Podem, i va demanar al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que també ho deixi clar.

En un acte celebrat al Palau de Congressos El Greco de Toledo, Rivera, acompanyat per diversos candidats, va explicar que, davant la por que tenen alguns sectors per l'arribada de Ciutadans -en referència al PP-, ell avisa: «alerta, que si no ens quedarem igual». «Si ens quedem a casa i continuem amb Mariano Rajoy després del 20-D, després no ens podrem queixar», va dir Rivera als assistents a l'acte.

El líder de Ciutadans va deixar clar que «mai» governarà amb els que volen «trencar Espanya», tot tornant a mencionar Pablo Iglesias i la seva idea de fer un referèndum sobiranista a Catalunya en un termini d'un any. «No es pot governar Espanya amb els que volen trencar-la. Això és de primer de política», va assenyalar Rivera, que va tornar a destacar la coincidència entre les idees del president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, i el que diu ara Iglesias.

Rivera va acusar el líder de Podem de «frívol» per dir que «només proposa un referèndum», ja que no es tracta de decidir per on passa l'AVE, sinó per «trencar Espanya». Enmig de les seves crítiques a Iglesias, Rivera va dir que Espanya és un país democràtic «i per sort no hi ha dret a l'autodeterminació», ja que aquest està reservat a les colònies i els països «oprimits, sense democràcia». En aquest sentit, va dir que no tolera que es compari Espanya amb països que no respecten els drets humans.

Tot recordant que en aquests moments Ciutadans no té cap escó, Rivera va considerar un «èxit» que una plataforma civil «pugui partir literalment el bipartidisme», ja que les enquestes els situen just enmig del PP i el PSOE. En aquest sentit, va indicar que el seu partit està «en el centre polític i al centre de la diana» de les crítiques.