14 de desembre de 2015
14.12.2015

Jordà creu que l'Estat ha perdut tota credibilitat democràtica

Defensa començar de zero amb una República Catalana on la corrupció no quedi impune

14.12.2015 | 00:00
La candidata Teresa Jordà va fer campanya parlant de corrupció.

La cap de llista d'ERC per Girona, Teresa Jordà, va explicar les propostes en matèria de transparència i en contra de la corrupció. Segons va criticar, la democràcia a l'Estat Espanyol "ha perdut tota la credibilitat" i, per això, el partit aposta per construir una república catalana "neta i justa". "A la república catalana cap delicte de corrupció quedarà impune, volem que qui la faci la pagui", va manifestar.
Entre les propostes concretes del partit, destaca que els polítics que malversin fons hauran de tornar els diners i que, sinó, el partit se n'ha de fer càrrec subsidiàriament o prohibir als condemnats per corrupció d'anar a una llista electoral, ocupar un càrrec a l'administració i treballar a l'administració durant 10 anys.
Segons va assenyalar la cap de llista d'ERC, la qualitat democràtica d'un país depèn de la qualitat de les seves institucions. En aquest sentit, la cap de llista considera que la democràcia de l'Estat Espanyol "ha perdut tota la credibilitat dels seus ciutadans". Segons Jordà, la separació i l'equilibri de poders que creu que són "fonamentals per a la democràcia, ha desaparegut de l'estat espanyol". "Començant per la corrupció que emana del cap d'Estat, s'estén pel poder judicial i continua al poder executiu que és qui acaba decidint les lleis, les executa i fins i tot, condiciona com s'han de jutjar", va argumentar.
La candidata republicana va afegir que "gairebé ningú" confia en la independència de la justícia espanyola perquè la gent ha vist com s'indultaven banquers. "Tothom veu i sap que hi ha una justícia de rics i una de pobres", va declarar. Per tot plegat, el partit incorpora al seu programa electoral diverses mesures per combatre la corrupció. "Els delictes de corrupció no poden quedar impunes, qui la faci que la pagui fins el darrer euro", va manifestar. A més, els republicans aposten prohibir als condemnats per corrupció anar a una llista electoral, ocupar un càrrec a l'administració i treballar a l'administració durant 10 anys.
També van explicar que volen més recursos per a l'Oficina contra el Frau i la Corrupció per garantir la no impunitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook