«Ha guanyat el sí als drets socials, el sí al referèndum a Catalunya i ha guanyat el poble». Així es va expressar el candidat d´En Comú Podem, Xavier Domènech al comparèixer poc després de guanyar les eleccions a Catalunya.

El poliesportiu de l´Estació del Nord de Barcelona, quarter general d´En Comú Podem durant la nit electoral, va viure amb eufòria els històrics resultats de la formació. Domènech va ressaltar que «en dos mesos una nova força política ha guanyat les eleccions» quan «ens deien que per sobre nostre hi hauria Democràcia i Llibertat, Ciutadans, ERC i PSC. I estan per sota», va constatar entre crits de «Sí se puede!». En aquesta línia Domènech va recordar que, amb aquests resultats, «som el grup parlamentari català més gran al congrés de diputats».

El candidat va començar recordant la feina del seu equip de campanya i de la resta de diputats electes de les demarcacions catalanes: «Sou absolutament màgics, doncs quan va començar aquesta aventura fa dos mesos ens deien que seríem cinquena força i nosaltres dèiem que guanyaríem i hem guanyat».

Tot seguit va destacar que amb els resultats de Podem i els seus aliats a nivell estatal -Compromís a València, Marea a Galícia, etc.- «set milions de persones han votat a favor del dret a decidir dels catalans, perquè nosaltres sabem com ningú, perquè ho hem après a les places, que la llibertat i la igualtat només es pot construir des de la fraternitat dels pobles», i va subratllar que a Catalunya ara s´obra «un nou cicle polític» que deixa enrere «els que protagonitzaven un debat de poder i no de país» per «una majoria social per canviar les retallades i la corrupció. Des del catalanisme popular, d´una Catalunya mestissa».

Per la seva banda, l´alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, una de les claus de l´éxit també va intervenir afirmant que «la ciutadania ha fet un cop de puny sobre la taula i ha dit que els recursos i els serveis públics són nostres».

Colau va anunciar que «ha començat una revolució democràtica. Els objectius han d´estar per davant de les sigles, i a partir d´aquí construïm». Colau també va dedicar unes paraules al candidat: «orgull de les dones, de les migrades, de les treballadores i d´aquest candidat i del grup municipal que ha millorar els resultats». L'alcaldessa va subratllar de manera especial el resultat «contra tot pronòstic -va apuntar-, sense cap tipus de poder fàctic a favor, i amb televisions públiques en contra».