El cap de llista de CDC al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, va centrar el primer diumenge de campanya en un dels temes cabdals en matèria d'infraestructures a les comarques gironines: el desdoblament de la N-II. Durant una visita a les obres aturades de Vilademuls, Xuclà va denunciar que "la N-II simbolitza la voluntat premeditada d'asfíxia del PP a les comarques gironines, que estan al cul de sac de les inversions de l'estat espanyol". Per això, es va comprometre a impulsar les obres que queden pendents durant el pròxim mandat. "Adquireixo el compromís de negociar amb l'Estat el traspàs a la Generalitat del tram de la N-II entre Maçanet i Tordera. Amb aquest traspàs, la carretera serà de la Generalitat i podrà ser desdoblada immediatament", va dir.

El candidat va lamentar l'estat de la N-II quan ja s'han complert 21 anys de l'anunci del seu desdoblament per part de l'aleshores ministre d'Obres Públiques, Josep Borrell. "Han passat 21 anys des d'aquell anunci i la N-II continua fent que Girona sigui la demarcació amb menys quilòmetres d'autovia desdoblada de tot l'Estat espanyol", va criticar. El candidat gironí va anunciar que CDC també aposta pel desdoblament de la N-II fins a la frontera francesa -i no una duplicació com estudia l'Estat- amb l'objectiu de garantir-ne la seguretat i aconseguir que "la variant de Figueres deixi de ser un dels punts més perillosos de la xarxa viària gironina".

Xuclà, a més, va carregar contra el Govern del PP, a qui va acusar de "prendre'ns el pèl amb l'adjudicació de petits trams de la N-II d'entre dos i tres quilòmetres als quals dóna períodes d'execució de 40 mesos quan aquestes obres es poden fer perfectament en sis o nou mesos".

El cap de llista, Jordi Xuclà, també va assegurar que CDC aprofitarà el previsible escenari de majoria relativa que es dibuixarà l'endemà de les eleccions generals del 26-J per ser "extremadament pràctics" al Congrés dels Diputats i aconseguir assumptes concrets per a les comarques gironines que, "malauradament encara depenen de Madrid i que eren impossibles en l'època asfixiant del govern amb majoria absoluta del PP".