JxCat ha demanat a la Junta Electoral Central que requereixi a la corporació Atresmedia que s'abstingui d'emetre el debat només amb els candidats de PP, PSOE, Ciutadans, Podem i Vox i, si no és el cas, que els compensi amb un altre espai en el que es de visibilitat a les forces que no han estat convidades.

En un escrit dirigit a la JEC, JxCat ressalta que la llei electoral estableix que les cadenes privades "han de respectar els principis de pluralisme i igualtat", a més del de "proporcionalitat".

I consideren que el debat previst per al 23 d'abril "no respecta" aquests principis, en obviar a la resta de partits amb representació al Congrés, com és el cas del PDeCAT que en aquests comicis es presenta amb la marca JxCat.

Critiquen a més que la formació d'"extrema dreta" a la qual es vol donar cabuda en el debat electoral - Vox - "no reuneix si més no la condició de grup polític significatiu", d'acord amb el que preveu la normativa, ja que l'àmbit territorial d'Atresmedia és "tot el territori de l'Estat" i no només Andalusia.

Per això, JxCat demana a la JEC que es requereixi a Atresmedia que s'abstingui "d'emetre el debat" si no convida també partits que van obtenir representació parlamentària en les últimes eleccions generals.

Si finalment autoritzés l'emissió, la formació independentista demana que s'obligui a Atresmedia a emetre "altres debats" o a programar espais en els que es promocioni "informació compensatòria suficient" sobre les altres candidatures.