L'expresident del Govern José María Aznar va titllar el líder del PSOE, Pedro Sánchez, de «candidat secessionista» i va demanar concentrar el «vot útil» al voltant del PP a les eleccions generals. Aznar va situar ERC en l'origen del «feixisme» a Catalunya i va avisar que el PP no tolerarà que ni Espanya ni Catalunya es converteixin en els «Balcans de la neteja ètnica». En un míting a Barcelona davant unes 600 persones, que va suposar el seu retorn a un acte del PP a Catalunya després de gairebé 16 anys, l'expresident va carregar contra els nacionalistes. En un moment de la seva intervenció, es va preguntar «qui va inventar el feixisme a Catalunya», i va concloure que aquesta ideologia la van representar «els escamots, aquells senyors d'Estat Català, de les joventuts d'ERC», que, segons va afirmar, «van inventar el feixisme a Catalunya».

En aquest sentit, va afegir que «aquells senyors van donar un cop contra la República el 1934» i, fent un paral·lelisme amb la situació política actual, va comentar que «aquesta història d'Espanya no es tornarà a repetir». «Això és el segle XXI, no les fantasies medievals fabricades pels nacionalistes. (...) Això és l'Espanya democràtica. No són els Balcans de la neteja ètnica. No deixarem que ni Espanya ni Catalunya es juguin el seu futur per l'actuació impune d'un grup de delirants que han perdut el sentit de la realitat i la decència democràtica», va sentenciar.

En aquest context, Aznar també va criticar els que encoratgen la «batasunització de la societat» a Catalunya i va denunciar l'intent de boicot a la UAB a un acte al qual assistia la candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo.

Per part seva, Álvarez de Toledo va afirmar que «he vingut a provocar el totalitarisme en defensa de la democràcia». Va basar el seu discurs en una foto sobre la protesta contra ella dijous a la UAB i va acusar l'independentisme de convertir «el seu presumpte amor a Catalunya en l'odi a la meitat dels catalans».

Va afegir que els que la van obstaculitzar a la UAB estan educats en la xenofòbia, i va comparar metafòricament l'escala que va pujar dijous a la universitat amb els passos que s'han de fer per guanyar les eleccions: «Hi ha una massa hipnotitzada, hi ha un mur de formigó d'un costat ple de vidre. No serà fàcil». «Perquè, sí, amics, es pot guanyar. Aquesta és la principal lliçó del que s'ha viscut. Es pot guanyar, s'ha de guanyar i es guanyarà», i va destacar que el moviment independentista està regit per una emoció de rebuig i per la xenofòbia.

Sobre la foto, en què apareixia ella al mig dels estudiants, es va preguntar irònicament si és la imatge de la «dreta covarda» -expressió utilitzada per Vox des de la precampanya-, i va respondre que és la imatge d'un gran partit, d'una impressionant història d'entrega, sacrifici, heroisme, martiri al servei d'Espanya i de llibertat. «Pengi-la, senyor Torra, que està tot el dia parlant de llibertat d'expressió. Quan vulgui defensar la llibertat i la democràcia, pengi aquesta imatge. I si no, que ho faci Colau», va assegurar.