El cap de llista del PSC al Congrés per Girona, Marc Lamuà, va visitar ahir els barris de Taialà i Germans Sàbat per reivindicar, un cop més, la reobertura del CAP els caps de setmana i festius. Lamuà va posar el tancament de les urgències d'aquest CAP com un exemple «de la mala gestió» de l'administració catalana, i va considerar «una vergonya» que l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, no lluités prou per mantenir-lo obert i votés en contra de la reobertura del servei en caps de setmana. També va considerar que «amb un tuit de justificació no n'hi ha prou per donar explicacions del barri».

Lamuà va aprofitar la seva visita a Germans Sàbat per parlar de les seves propostes de caire social. El candidat socialista considera prioritari poder garantir tots els drets relacionats amb la Llei de Dependència, que, segons va subratllar, no es va poder desenvolupar com calia en el seu moment a causa de la crisi econòmica.

D'aquesta manera, el cap de files del PSC va defensar l'impuls a l'ingrés mínim vital, la potenciació de la teleassistència i la recuperació de drets per a la gent gran. En aquests moments, va recordar, hi ha més de 120.000 jubilats i pensionistes a les comarques gironines, dels quals més de 18.000 superen els 80 anys. En un context amb un envelliment tan important de la població, va indicar que garantir els seus drets «no és que sigui opcional, sinó que es converteix en una obligació». «Malauradament, comencem a palpar el drama de la gent que viu sola i en precarietat els darrers anys de la seva vida; per això, la Llei de Dependència s'ha convertit en un dret fonamental», va reblar.

Lamuà també es va comprometre a «apuntalar» les pensions, perquè tem que puguin ser retallades si hi ha un govern de dretes. «Des dels socialistes lluitarem per tots els pensionistes, i en especial per als més desafavorits; entre d'altres, impulsant les pensions no contributives i les de viudetat per donar a aquestes persones el màxim de dignitat», va assenyalar el candidat.