El president de la Generalitat, Quim Torra, va fer una crida a tot l'independentisme a reconstruir la unitat després del període electoral. En un acte de campanya de JxCat a Roses, el cap del Govern va enviar un missatge a les forces sobiranistes per «retrobar-se», interpel·lant ERC, la CUP, el Front Republicà i els votants de l'1-O. «Hem de ser capaços de donar una resposta democràtica a l'Estat basada en el dret a l'autodeterminació, i ho hem de fer junts», va assenyalar. Al seu torn, el cap de llista al Congrés per Girona, Jaume Alonso Cuevillas, va destacar que el vot per a JxCat pot fer que Carles Puigdemont sigui eurodiputat, que Jami Matamala -amic de l'expresident- vagi al Senat i que ell mateix -advocat de l'expresident- entri al Congrés: «Si no volien Puigdemont, tres tasses!».

Torra va avisar que tenia el «deure» d'enviar un missatge d'unitat a l'independentisme, perquè torni a ser «capaç» de donar una resposta «democràtica i cívica» que es basi en el dret a l'autodeterminació: «Mà estesa a tot l'independentisme, perquè el construïm i el reconstruïm ja», va demanar.

Resposta de Fachin

Un dels interpel·lats va ser el cap de llista del Front Republicà, Albano Dante Fachin, que a través de Twitter va respondre al president: «Mà estesa sempre amb el republicanisme, president! Puny tancat amb el règim». Fachin va recordar a Torra que el Front Republicà també ha defensat la «unitat d'acció i estratègica».

Un dels més aclamats de l'acte va ser Cuevillas. L'advocat de Puigdemont va afirmar que amb JxCat es pot aconseguir que dues persones properes a l'expresident, com ell mateix i Jami Matamala, entrin a les cambres espanyoles. Per la seva banda, la número dos de la llista al Congrés per Barcelona, Laura Borràs, va assegurar que el fet que el número u de la candidatura, Jordi Sànchez, fes dijous al matí una roda de premsa en presó preventiva significa que la democràcia a l'Estat està «en llibertat condicional».

En acabar l'acte, Torra va instar el públic que va omplir el Teatre Municipal de Roses a cantar Els Segadors, per primera vegada en campanya.