L’extrema dreta guanya espai en el mapa polític municipal de Girona

Aliança Catalana ha esta la força més votada a Ripoll i Vox obté 17 regidors a tota la província

Sílvia Orriols.

Sílvia Orriols. / @orriolsderipoll

DdG

L’extrema dreta independentista d’Aliança Catalana ha estat la força més votada en les eleccions d’ahir a Ripoll, i l’extrema dreta espanyolista de Vox ha millorat notablement els seus resultats en el conjunt de la demarcació, passant dels tres únics regidors que va obtenir a Salt el 2019 a un total de 17 repartits en diversos municipis, entre els quals hi ha Girona, Platja d’Aro, Roses, Palamós, Blanes, Olot, Vidreres, Lloret de Mar, Palafrugell o Castelló d’Empúries. A Salt, la formació ha millorat els seus resultats passant a tenir quatre regidors.

Dos més, sis, són els que ha obtingut Aliança Catalana, la formació que lidera Sílvia Orriols, i que ha estat la més votada a Ripoll, amb més del 30% dels vots emesos i uns 1.400 suports. La majoria absoluta a l’Ajuntament es troba en nou regidors, i també hi estaran representats Junts (3), ERC (3), PSC (2), CUP (2) i una candidatura independent amb un regidor.

En el conjunt de les comarques gironines, Vox ha sumat més de 8.500 vots, el 3% del total dels sufragis emesos a la demarcació en els comicis.