Junts i PSC reediten el pacte per governar el Consell Comarcal de l'Alt Empordà

JxCat presidirà l'ens tot el mandat i els socialistes ostentaran una de les quatre vicepresidències

ACN

JxCat i el PSC han arribat a un acord i reeditaran el pacte per governar el Consell Comarcal de l'Alt Empordà. Junts, que va aconseguir 13 consellers, ostentarà la presidència durant tot el mandat i tindrà tres de les quatre vicepresidències previstes. La primera, la segona i la quarta seran per a JxCat i els socialistes es quedaran la tercera. D'altra banda, la Junta de Govern estarà integrada per 11 membres, nou dels quals seran de Junts per Catalunya i dos del PSC. Durant aquest mandat, a més, les dues formacions volen potenciar la junta de portaveus.

El 28-M Junts va aconseguir mantenir el lideratge a l'ens, tot i que va perdre representació respecte del 2019, quan va aconseguir 15 consellers. ERC en va obtenir 11 –els mateixos que fa quatre anys- i el PSC, quatre. Tots per l'Empordà n'ha aconseguit tres, la CUP ha mantingut el representant que tenia, Cs l'ha perdut i Vox hi entra per primer vegada amb un conseller.

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà té 33 representants i la majoria absoluta se situa en 17 representants. Una xifra que Junts i els socialistes sumen.