Carles Motas és reelegit alcalde de Sant Feliu per tercer mandat consecutiu

Tots per Sant Feliu i el PSC han reeditat el pacte de l'anterior mandat

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols amb la vara a la mà després de ser proclamat.

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols amb la vara a la mà després de ser proclamat. / ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Eva Batlle

Eva Batlle

Carles Motas ha tornat a agafar la vara i s'ha convertit per tercer mandat consecutiu en l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols. El líder de Tots per Sant Feliu (TSF-TE) ho ha aconseguit després de revalidar el pacte amb el PSC. Gràcies a l'acord que van arribar les dues formacions, el nou equip de govern tindrà una majoria absoluta de 12 regidors (10 de TSF i 2 del PSC).

A Sant Feliu de Guíxols es van presentar set formacionsa les eleccions municipals i sis d'elles van obtenir representació el 28 de maig. Durant el ple, tots els grups municipals han votat als seus caps de llista respectius -excepte el PSC- i Motas ha obtingut els 12 vots - 10 del seu grup i dos dels socialistes-.

Per tant, la resta de vots ha anat repartits de la següent manera: 4 pel cap de llista de Junts per Sant Feliu, Toni Carrión. Tres per a la candidata d'ERC, Sílvia Romero; un per a Pere Albó (MESSFG), ja que s'ha votat a sí mateix i un altre, per a Jordi Lloveras, que també ha donat el vot a ell mateix (GdC). L'anècdota de la jornada s'ha produït quan s'ha desmuntat l'urna on hi havia els vots dipositats.

Un cop recomptats els vots, el president de la mesa, que curiosament era el socialista i soci de govern de TSFG, Josep Melcior Muñoz ha proclamat Carles Motas com a nou alcalde de la ciutat. L'alcalde electe ha promès el càrrec i posteriorment, s'ha donat la presidència del ple al nou batlle. Que ha donat el torn de paraula a totes les formacions. Ell ha estat el que ha culminat la roda de parlaments amb el que ha clos el ple.

El cap de llista de Tots per Sant Feliu s'ha mostrat emocionat en el seu discurs durant el ple de constitució del nou ajuntament. El nou batlle va fer balanç de la pandèmia i va tenir un record a les persones que havien mort durant la crisi sanitària.

També va fer recompte del mandat i va assegurar que l'equip de govern "una transformació de la ciutat" i ha destacat que és "evident que el camí cap a una ciutat millor l'hem començat a fer però evident que queda molta feina a fer" . Motas ha posat com a eixos centrals del nou govern diversos àmbits de la societat ganxona com "la cultura, la inclusió, l'economia, l'habitatge i la sostenibilitat".

Al mateix temps ha agraït als dos edils del PSC que li hagin tornat "a renovar la confiança amb la meva persona i a treballar junts amb el projecte societat". A tots els regidors que conformen el nou plenari, els ha instat a treballar per un "futur millor" i ha dit que ell ho tindrà "porta oberta i la mà estesa per qui la vulgui però amb pas ferm i decidit i sense perdre ni un minut en disputes estèrils".

Reaccions de l'oposició

Pel que fa a la resta de formacions, el grup amb més representants és Junts per Sant Feliu amb quatre edils. El seu cap de llista i líder de l'oposició, Toni Carrión ha recordat l'alta abstenció viscuda a Sant Feliu el dia 28 de maig i ha instat a tots els grups per intentar reduir-la. Ha demanat al nou govern que "esmeni vells erros afavorint a partir d'ara la participació ciutadana i el debat públic sobretot al voltant de projectes més rellevants". Finalment, ha assegurat que lideraran faran oposició de forma "constructiva alhora exigent i ferma" i que intentaran "implementar les propostes de present i futur de Junts".

Des d'ERC, Sílvia Romero ha posat en relleu que no hi hagi cap força de "dretes o extrema dreta" representada al consistori de Sant Feliu. D'altra banda, ha cap de llista republicana ha assegurat que en donaran suport a l'equip de govern quan "els projectes puguin coincidir" però que actuaran amb "esperit crític".

El socialista Josep Muñoz ha felicitat el grup guanyador i a l'alcalde. En referència al nou pacte de govern amb el seu grup li ha dit al batlle "Carles, seguim en marxa". Ha defensat l'acord dient que han "revalidat un projecte polític del qual malgrat el que es pugui dir i sentir els socialistes guixolencs en som corresponsables i solidaris"-

Pel que al cap de llista de Guíxols des del Carrer (GdC), Jordi Lloveras és qui s'ha mostrat més crític amb l'acord de govern i amb els socialistes. Amb tot, ha dit que faran una oposició "constructiva i crítica" i que centren el seu treball en "l'atenció a les persones, protecció de l'entorn natural, i amb la lluita contra el canvi climàtic".

Finalment, Pere Albó, de Més Sant Feliu, es van presentar amb un "programa i idees" i que treballaran "per aportar -des de l'oposició- tot el que ens sembla que li convé la ciutat" i que aquest mandat ho treballarà "incansablement".