19 de febrer de 2018
19.02.2018

Blanes i Lloret de Mar, unides pel bus exprés

La nova línia es posarà en marxa en els propers mesos, segons el Govern català

20.02.2018 | 06:57
Imatge d´arxiu de la presentació del bus exprés de Vidreres

La línia de bus exprés que unirà Blanes i Lloret de Mar serà una realitat aquest 2018. Així ho va assegurar Pere Padrosa, director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya. L´alta freqüència de vehicles que fan aquest recorregut, sobretot a l´estiu, ha portat el govern a crear una nova línia d´autobusos que uneixi les dues localitats.

La xarxa de bus exprés destaca per ser una flota d´autobusos que es caracteritzen per la seva alta freqüència, l´ús de vehicles moderns i accessibles, velocitat comercial alta i informació en temps real. Actualment, hi ha una quarantena de línies de bus exprés implementades a tot Catalunya. Concretament, a Girona hi ha en marxa cinc línies.
La primera que es va posar en funcionament a la demarcació va ser la línia que connecta Olot i Besalú amb la ciutat de Girona, que es va posar en marxa l´estiu del 2014. El 2016 la xarxa es va incrementar amb dues noves línies. El juliol d´aquell any es va posar en marxa el bus exprés que connecta Torroella de Montgrí i l´Estartit amb Girona; i el setembre es va reforçar la línia que connecta Girona amb Platja d'Aro, Calonge, Sant Antoni de Calonge, Palamós i Palafrugell.

Finalment, l´any passat es va posar en marxa la línia que uneix Girona amb Vidreres i Lloret de Mar, i la línia que connecta Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm i Arbúcies amb la ciutat de Girona.
Ara, amb la posada en marxa del bus exprés entre Lloret de Mar i Blanes, es complementarà la xarxa d´autobusos d´altes prestacions a les comarques gironines.

La xarxa Exprés.cat es va implantar a Catalunya amb l´objectiu d´absorvir el 40% de la demanda de transport públic, amb ocupacions mitjanes de 30 viatgers per expedició. «Actualment, estem per sobre d´aquestes xifres. La implementació de la xarxa ha estat un èxit i cada any tenim xifres rècord», apunta Padrosa
Segons el departament, el desplegament d'aquesta xarxa comporta millores en la flota de vehicles, garantint la qualitat, comoditat i l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda, així com més serveis per als usuaris a l'interior del vehicle, com són la connexió wifi i informació en temps real, tant a l'interior del vehicle com als pals de parada d´autobusos.

La xarxa de bus ràpid de la Generalitat queda integrada sota una mateixa imatge corporativa, exprés.cat, que aporta visibilitat al servei i facilita als usuaris la seva ràpida identificació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema