Goufone, l'empresa de telecomunicacions amb seu a Gurb, a Osona, segueix enguany amb el seu pla de desplegament a les comarques del Gironès, a l'Alt i el Baix Empordà, estenent més de 1.000km de cable de fibra òptica. En poblacions com l'Armentera, Bàscara, Vilacolum, La Pera, Púbol i Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, entre d'altres, ja s'ha completat el desplegament de la seva pròpia xarxa de fibra òptica. A les ciutats de Girona i Roses, ja està instal·lada en alguns barris i es preveu que estigui finalitzada del tot l'any vinent.

En una primera fase, l'empresa va arribar a més de 50.000 llars de municipis com ara la Bisbal d'Empordà, Vilobí d'Onyar o Celrà, entre altres. En la segona fase, que ha que tingut lloc aquest primer semestre de l'any, Goufone ha cobert diverses poblacions de l'Alt i el Baix Empordà, el Pla de l'Estany, la Selva i el Gironès i finalment, en una tercera fase, Gaufone buscarà seguir cobrint altres nuclis d'aquestes comarques i estendre's també pel Ripollès, per exemple a Camprodon.

Aquest any hem seguit amb el desplegament a les comarques de Girona, donant prioritat tant a les ciutats mitjanes i grans, com a les poblacions petites i allunyades dels grans nuclis urbans

Marc Mundó - Fundador de Goufone

"Aquest any hem seguit amb el desplegament a les comarques de Girona, donant prioritat tant a les ciutats mitjanes i grans, com a les poblacions petites i allunyades dels grans nuclis urbans", va explicar Marc Mundó, un dels seus tres fundadors. Tot i això, l'empresa de telecomunicacions ara també busca finalitzar el desplegament de la seva xarxa de fibra òptica a les ciutats de Girona i Roses, amb l'objectiu d'avançar "amb pas ferm" en l'extensió pel territori català. Amb 11 anys de trajectòria, Gaufone compta amb 25.000 usuaris i té presència a 13 comarques catalanes.

Un dels principals projectes de Goufone és portar la seva pròpia xarxa de fibra òptica a qualsevol indret del territori català. A les comarques gironines, algunes de les zones disseminades que Goufone ha cobert són Estanyol i Mas Llunes, a Bescanó, Brunyola, Molló, Font Rubí, a Camprodon, Faitús, a Llanars, o bé nuclis agregats de Vilademuls i Madremanya. "Quan un veí o veïna truca a la nostra centraleta, que està ubicada a Gurb, és atès o atesa en català, ràpid, i li expliquem els serveis que podem oferir a la seva zona amb total franquesa i sense tarifes enganyoses", va assegurar Mundó.