El comboi d'ajuda humanitària enviat per l'ONU a la zona rebel escenari de combats a l'est del Congo va trobar ahir deserts i destruïts els campaments de refugiats als quals es dirigia per ajudar els seus 50.000 habitants. La primera caravana que travessava la línia de combat dels rebels tutsis per ajudar els desplaçats amb medicaments i aigua, buscava alleujar la situació dels milers de desplaçats, però ara no se sap exactament on es troben. Per la seva banda, el Regne Unit podria enviar tropes a la República Democràtica del Congo, com a part d'un desplegament de la Unió Europea, per lluitar contra l'escalada de violència de la zona i per protegir els combois d'ajuda humanitària, segons va explicar el secretari de Relacions Exteriors britànic, David Miliband, de visita al país africà.

L'ONU va enviar el primer comboi d'ajuda humanitària a la zona rebel, carregat amb treballadors humanitaris, subministraments mèdics i aigua, amb l'objectiu d'alleujar la situació dels milers de desplaçats que es troben a la zona. La caravana, formada per deu vehicles tot terreny i dos camions de la missió de les forces de pau per a la República Democràtica del Congo (Monuc), va trobar els campaments deserts a la seva arribada.

Cinquanta mil desplaçats

L'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (Acnur) ha declarat que tem que almenys 50.000 civils desplaçats puguin haver abandonat, o haver estat obligats a fer-ho, els campaments per a refugiats que romanen sense protecció.