La Casa del Rei mantindrà Carlos García Revenga en el seu lloc d'assessor i secretari de les Infantes Elena i Cristina i no prendrà cap decisió sobre ell, "en el seu àmbit de responsabilitat", abans de la seva compareixença com a imputat davant del jutge del 23 de febrer, dins de la investigació del cas Nóos. "La Casa de la Seva Majestat el Rei no prendrà cap decisió en el seu àmbit de responsabilitat sense haver abans conegut i valorat la declaració de Carlos García Revenga" davant el magistrat instructor del cas Nóos, José Castro", va anunciar la institució en un comunicat publicat a la seva pàgina web oficial.

Va justificar aquesta decisió en el fet que la providència dictada pel jutge perquè declari com a imputat "no especifica cap càrrec", fet pel qual la Casa del Rei entén que la presa de declaració en aquesta qualitat "no suposa cap acusació que pogués justificar mesures immediates per part seva", sinó que "obeiria més aviat a procurar una major garantia" dels seus drets de defensa.

El comunicat va explicar que la Casa del Rei va tenir coneixement dimarts "a través dels mitjans de comunicació" de la providència dictada pel jutge Castro, en la qual el magistrat acorda "rebre declaració en qualitat d'imputat, amb instrucció dels seus drets i assistit de lletrat de la seva elecció" de García Revenga.

En aquesta compareixença, l'assessor i secretari de les Infantes Elena i Cristina tindrà oportunitat de "respondre, amb les degudes garanties processals, a totes les preguntes que se li formulin en la data assenyalada en relació amb els assumptes referits en la providència esmentada", va destacar la Casa del Rei.

García Revenga, que va ser tresorer de l'Institut Nóos quan el presidia Iñaki Urdangarin, ha estat citat als jutjats de Palma de Mallorca el mateix dia que el duc de Palma.

La citació s'ha produït d'ofici, encara que García Revenga havia anunciat dijous de la setmana passada la seva intenció de demanar al jutge que el cridés a declarar per provar la seva innocència, i l'acusació popular que exerceix el sindicat Mans Netes havia avançat per part seva que demanaria que fos citat com a imputat.

El jutge convoca García Revenga per interrogar-lo com a imputat sobre el càrrec i funcions que desenvolupava a l'Institut Nóos o en qualsevol de les entitats mercantils del seu entorn, així com per preguntar-li sobre el coneixement de les activitats de l'entitat.