La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va anunciar que el Govern autonòmic es personarà com a acusació particular en el cas Púnica per defensar els interessos dels madrilenys i de l'administració autonòmica. Així ho va avançar durant la seva intervenció en un esmorzar informatiu al Foro ABC-Deloite, en el qual Cifuentes va assegurar que, segons «es desprèn de les dades conegudes fins ara, dels presumptes delictes comesos podria derivar-se perjudici patrimonial per a la Comunitat de Madrid».

La cap de l'Executiu autonòmic va defensar l'honradesa de «la immensa majoria de ciutadans» de Madrid que «paguen els seus impostos i que no defrauden», i va tornar a defensar que serà «implacable amb qualsevol forma de corrupció». «Encara que pertanyi al passat. Tot i que el meu sigui un Govern nou i tingui molt clar què es pot fer i què és inadmissible tolerar», va afegir.

Per part seva, la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, proposarà que el partit expulsi de les seves files l'exdiputat de l'Assemblea i exalcalde de Valdemoro José Miguel Moreno, qui, segons el sumari del cas Púnica, va dir que estava en el seu càrrec «tocant-se els ous» i que per això s'havia fet diputat. «No en tinc prou amb la suspensió de militància», va dir Aguirre sobre Moreno.

Per altra banda, el PSOE va demanar al president del Govern, Mariano Rajoy, que cessi el secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, per «posar en sospita» la tasca de jutges i policies i donar a entendre que no es perseguia els casos de corrupció abans del Govern del PP. El secretari d'Acció Política del PSOE, Patxi López, va ser qui va reclamar la destitució d'Ayllón.