Les forces de seguretat dominicanes van trobar 80 quilos de clorhidrat de cocaïna en una casa de Francisco Flores de Freitas, nebot de la primera dama de Veneçuela, Cilia Flores, en una urbanització del sud-est de la República Dominicana. En un escrocoll a la casa de Flores, que es troba detingut als EUA acusat de narcotràfic, a més de la droga es va localitzar un iot anomenat The Kingdom, registrat a les Bahames al seu nom, a l'interior del qual es va trobar més droga, entre ella deu quilos d'heroïna.

L'operació es va dur a terme amb la col·laboració del departament antidrogues dels Estats Units (DEA), que va detenir un ciutadà veneçolà, ara testimoni protegit.

Dilluns passat, l'agència antidrogues dominicana ja havia informat que van confiscar 54 paquets d'una substància blanca, presumiblement cocaïna o heroïna, en aquest iot de luxe i que havia detingut sis persones pel cas, però no va difondre les seves identitats ni ho va vincular a la família Flores. En l'operació van col·laborar l'Armada dominicana i el Ministeri Públic.

Segons aquesta informació de l'agència antidrogues de dilluns passat, 50 dels paquets eren de forma quadrada i quatre de forma cilíndrica, i aquests últims van donar positiu en heroïna.

La droga era a l'interior del iot de luxe, matricula Y0016, de 135 peus d'eslora i 30 de màniga, color gris, amb bandera de la illa de Nassau (Bahames), i que estava ancorat davant de la urbanització Casa de Camp.

Flores de Freitas i Efraín Antonio Campo Flores, fillol del mandatari veneçolà, van ser detinguts aquesta setmana a la capital d'Haití i lliurats a les autoritats nord-americanes, que els van traslladar a Nova York.