Un dirigent opositor va ser assassinat a trets durant un acte de campanya electoral en què participava també Lilian Tintori, dona del líder de Voluntat Popular, Leopoldo López -condemnat a gairebé 14 anys de presó-, al poblat d'Altagracia de Orituco, centre de Veneçuela. Luis Manuel Díaz, secretari general del partit Acció Democràtica (AD), va ser assassinat per un tret d'arma de foc, segons va explicar el secretari general del partit opositor, Henry Ramos Allup.

Tintori va denunciar un intent de matar-la, ja que va assegurar que es trobava al costat del dirigent local que va morir. "Em volen matar", va afirmar Tintori en una roda de premsa, i va responsabilitzar el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, de l'"atemptat" del qual, va dir, va ser víctima.

La dona de Leopoldo López va participar en el míting de campanya en què va resultar mort Luis Manuel Díaz just quan ella s'acomiadava de la víctima a la tarima. Tintori va assenyalar que estava demanant a la cantant Rummy Olivera que entonés una cançó per acomiadar el míting quan es van escoltar els trets, que va dir que van ser "molt a prop" d'ella i dels quals va veure "les espurnes".

Maduro va assegurar que hi ha elements que assenyalen que la mort del dirigent opositor va ser conseqüència d'un enfrontament de bandes. "El ministre d'Interior ja té elements que apunten cap a uns sicaris de venjances de bandes rivals, dedicades a les situacions criminals irregulars", va afirmar el mandatari en referència a la mort de Díaz.

Maduro va assegurar lamentar la mort de l'opositor, tot afegint que va ordenar investigar el succés "a fons" perquè "surti la veritat del que va succeir". "No entraré a condemnar a priori el que aquí ha succeït, com ha de ser, ja que hi ha d'haver una investigació científica", va afegir, recordant que la Fiscalia ja ha començat la indagació.

El primer mandatari va condemnar les asseveracions del secretari general del partit al qual pertanyia Díaz, qui, després del succés, va assegurar que el crim va ser comès per bandes afectes al governant Partit Socialista Unit de Veneçuela.