El Tribunal Suprem del Brasil va autoritzar la investigació contra el president Michel Temer, objecte d'una denúncia per intentar comprar el silenci d'un influent diputat que es troba pres. El magistrat Edson Fachin, instructor del cas Petrobras al Suprem, va donar llum verd a la petició realitzada per la Procuradoria General de la República, fet pel qual Temer passa a ser formalment investigat en el marc de l'operació Renta Jato.

L'autorització per investigar el president brasiler es va produir després que el diari O Globo revelés l'existència d'una gravació en què Temer suposadament va avalar la compra del silenci d'Eduardo Cunha, impulsor del judici polític que va destituir la presidenta Dilma Rousseff. Segons la Constitució brasilera, un president només pot ser investigat pels actes comesos durant l'exercici del seu mandat, i la suposada obstrucció a la Justícia va ser realitzada per Temer el març passat.

El ministre de Ciutats del Brasil, Bruno Araújo, va dimitir enmig de l'escàndol que implica el president en assumptes de corrupció, pel qual tant sectors de l'oficialisme com tota l'oposició van exigir la seva renúncia.

Temer va negar que tingui previst renunciar al seu càrrec. «No hi renunciaré i exigeixo una aclariment de tot», va explicar el president brasiler en un missatge a la nació transmès des del Palau Presidencial de Planalto, en què va assegurar a més que provarà la seva innocència.

«Vull deixar molt clar que el meu Govern ha viscut aquesta setmana el seu millor i el seu pitjor moment», va dir el mandatari, que en el primer cas va fer referència a «la caiguda dels indicadors de la inflació, els números de la tornada del creixement i la generació d'ocupació», però «quan l'optimisme tornava», una gravació feta «clandestinament ha portat de nou el fantasma d'una crisi política».