06 de abril de 2018
06.04.2018

Cifuentes no dimiteix i ratifica les seves explicacions

Ha traslladat la responsabilitat a la universitat i s'ha presentat com una persona "perjudicada" sotmesa a un "setge mediàtic"

06.04.2018 | 16:31
Cifuentes no dimiteix i ratifica les seves explicacions

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha insistit aquest divendres a defensar la seva "innocència" en el cas del màster de la Universitat Rey Juan Carlos que hauria obtingut de manera irregular i ha avançat que "no dimitirà" perquè "ni he comès cap irregularitat ni he mentit".

En una compareixença (la tercera en tres dies) abans de l´inici de la Convenció del PP, ha traslladat la responsabilitat a la universitat, que és qui "ha d´aclarir" que ha passat. S´ha presentat com una persona "perjudicada" sotmesa a un "setge mediàtic" i "a una situació personal d´una duresa extrema". "Si hi ha una persona interessada que s´arribi fins el final soc jo".

Segons Cifuentes, totes les novetats que s´han conegut sobre el cas "corresponen a l´àmbit intern de la universitat" i a "formalitats administratives", i per tant "és la pròpia universitat qui ho ha d´aclarir".En aquest sentit ha insistit que ella "es va matricular, va pagar la matrícula, va aprovar i va presentar el treball de final de màster", un fet "acreditat en un document oficial que vaig demanar a la Universitat Rey Juan Carlos".

"No dimitiré per la senzilla raó que jo ni he comès cap irregularitat ni he mentit", ha dit.Per això ha mostrat el seu "suport absolut" a la decisió de la universitat de dur el cas als tribunals perquè aquests "determinin les responsabilitats que s´hagin de determinar". També ha afirmat que ella va presentar el treball final de màster davant un tribunal, tot i que no ha concretat més enllà del fet que "hi havia tres persones" perquè d´aquella presentació "en fa més de sis anys".

La negativa de Cifuentes a dimitir manté viva una polèmica que ja dura 16 dies i que marca la Convenció del PP, el conclau més important entre congressos al que participen tota la cúpula popular i del govern espanyol. Cifuentes no ha volgut rebatre les últimes revelacions del director del màster que va obtenir, Enrique Álvarez Conde, que ha admès aquest divendres que es va reconstruir l´acta de l´exàmen, i del rector de la Universitat Rey Juan Carlos I, Javier Ramos, que ha admès que no consta que la presidenta de la Comunitat de Madrid presentés la memòria del treball ni que el defensés en un tribunal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook