El diputat d'Esquerra Republicana (ERC) al Congrés Jordi Salvador es va reunir amb la presidenta del Congrés, Ana Pastor, davant la qual va tornar a negar que hagués escopit al ministre Josep Borrell a la sessió plenària. Tots dos van coincidir en la necessitat de rebaixar el clima de tensió a l'hemicicle.

Després de la tensa sessió plenària de dimecres, en la qual va ser expulsat el portaveu adjunt d'ERC, Gabriel Rufián, la presidenta es va comprometre a revisar els vídeos del Ple i especialment la denúncia del ministre sobre que un dels diputats d'ERC l'havia escopit en abandonar l'hemicicle. La Mesa del Congrés analitzarà aquest assumpte en la seva propera reunió.

Salvador va destacar que ni a les imatges de televisió, ni a les fotografies dels informadors gràfics es veu aquesta suposada escopinyada, i que a més cap dels diputats i ministres que envoltaven Borrell fa cap gest que pogués confirmar aquesta acusació.

El diputat va acusar el ministre de mentir i li va exigir que es disculpi «per haver-lo posat a la diana». Segons va assegurar, el seu perfil a les xarxes socials i la seva direcció de correu electrònic s'han vist «col·lapsats d'insults» després d'aquest episodi i es va queixar que, per atacar-lo, s'ha arribat fins i tot a utilitzar una foto de la seva filla.

Per part seva, el líder de Cs, Albert Rivera, va criticar el PSOE per «minimitzar» l'escopinada denunciada per Borrell dins de l'hemicicle i va dir que els socialistes se senten «més còmodes amb els que escupen a Espanya» que amb els qui van aplaudir el ministre d'Exteriors.

Per altra banda, les paraules «feixista» i «colpista» que es van pronunciar al Congrés amb el consegüent retret de la presidenta apareixen al Diari de Sessions, on, tot i això es puntualitza que totes dues han estat retirades a instàncies de la Presidència.