13 de desembre de 2018
13.12.2018
Diari de Girona

Condemnen l'antic advocat de Trump a tres anys de presó

Està acusat de pagar diners a dones per evitar que parlessin de les seves relacions amb el president nord-americà

13.12.2018 | 00:48
Condemnen l'antic advocat de Trump a tres anys de presó

Michael Cohen, antic advocat personal del president nord-americà, Donald Trump, va ser condemnat a tres anys de presó pel seu decisiu paper en el pagament de diners a dones perquè ocultessin les seves suposades relacions amb el magnat durant la campanya electoral de 2016 i per mentir al Congrés sobre un projecte per construir una Torre Trump a Rússia.

El jutge de districte William Pauley, a Manhattan, va condemnar Cohen a tres anys pels pagaments, que van violar la llei de finançament de campanyes, i a dos mesos per la declaració en fals davant el Congrés. Les dues sentències es compliran de forma simultània.

Cohen, de 52 anys, es va declarar culpable l'agost passat dels càrrecs presentats per fiscals federals a Nova York, que l'acusaven, just abans de les eleccions de 2016, de pagar a l'actriu porno Stormy Daniels 130.000 dòlars i ajudar a gestionar el pagament d'altres 150.000 a l'antiga model de Playboy Karen McDougal perquè les dues mantinguessin silenci sobre les seves relacions amb Trump. El mandatari nega haver mantingut cap relació amb les dues. Cohen també va admetre un càrrec per frau bancari i fiscal.

Mentides al Congrés


Per altra banda, l'exadvocat de Trump s'enfronta a una altra pena pel càrrec de mentir al Congrés presentat pel fiscal especial Robert Mueller, qui investiga la possible coordinació entre la campanya electoral de Trump i Rússia. Cohen també es va declarar culpable d'aquest càrrec el mes passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook