El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha volgut no només apel·lar a l'esquerra, sinó que s'ha dirigit a l'Espanya "moderada i sensata" per evitar un govern d'extrema dreta. "Si no hi ha mobilització, l'abstenció pot donar el triomf a l'extremisme i als posicionaments més ultres i fer retrocedir el país 40 anys", ha advertit a Mèrida. Sánchez ha carregat contra el PP de Pablo Casado per les seves declaracions sobre l'avortament. També s'ha referit a la imatge de populars, Cs i Vox a la plaça de Colón, que representa "la involució, una fotografia que va contra la història". Ha insistit que el passat "no pot ser el futur de cap societat", tot i que ha assegurat que el PSOE se sent "molt orgullós de la seva història". "Altres hauran d'explicar-la", ha etzibat.

Durant l'acte de cloenda de la conferència autonòmica del PSOE d'Extremadura, Sánchez ha constatat que al PP no li molesta com governen els socialistes, sinó que ho facin. S'ha mostrat preocupat pel desig de Casado de tornar a la llei de l'avortament de 1985, i ha advertit que les pensions "no es garanteixen retallant els drets de ningú". Segons ell, fins ara els populars "arribaven tard" als diferents avenços socials com la llei de matrimoni del mateix sexe o l'avortament, però ara "ja ni arriben i volen retrocedir 40 anys enrere". Estan que si es funden o es refunden, i mentrestant es fonen amb la ultradreta", ha avisat.

En aquest punt, ha criticat que ja divendres es parlés d'un "cordó sanitari" contra el PSOE. "Amb la mateixa corda que fan aquest cordó es lliguen a la ultradreta", ha insistit.

Sánchez ha reivindicat que en vuit mesos de govern, el PSOE ha fet més per la justícia social que el PP en set anys, i s'ha mostrat convençut que els espanyols ho confirmaran amb el seu vot el 28-A, amb una Espanya "progressista, moderada i sensata que dona l'esquena a la crispació, a l'enfrontament i a la confrontació". "Una Espanya que fa política per unir els espanyols, no per enfrontar-los", ha reblat.

També ha reiterat que un no és més patriota per cridar "Viva Espanya", sinó per treballar cada dia perquè a l'Estat s'hi visqui millor.