24 de març de 2019
24.03.2019
Diari de Girona

El fiscal nord-americà Mueller entrega l'informe sobre la trama russa

23.03.2019 | 23:20
El fiscal nord-americà Mueller entrega l'informe sobre la trama russa

El fiscal especial nord-americà Robert Mueller va lliurar ahir al fiscal general dels Estats Units, William Barr, l'informe amb les conclusions de la seva investigació de dos anys sobre la presumpta ingerència russa en les eleccions nord-americanes de 2016.

Fins al moment, no han sortit a la llum els detalls de l'informe de Mueller, però Barr ha assenyalat que podria informar els líders del Congrés sobre el document aquest mateix cap de setmana, segons ha recollit la cadena de notícies nord-americana NBCNews.

«Estic revisant aquest informe i bestreta que puc estar en condicions d'informar-los sobre les principals conclusions del fiscal especial aquest cap de setmana», va assegurar Barr en una carta enviada aquest divendres a un grup de legisladors dels comitès judicials de la Cambra de Representants i el Senat.

El fiscal general dels Estats Units també va afirmar que Mueller ha dut a terme correctament la seva recerca, que el president del país va qualificar en reiterades ocasions com una «caça de bruixes».

Ara Barr i una persona designada per Trump hauran de decidir quines parts del document sortiran a la llum i si es publicarà íntegrament o no. El fiscal general va indicar en la carta que està «compromès amb oferir la major transparència possible».

La Cambra de Representants va votar la setmana passada, amb 420 vots a favor i cap en contra, una resolució no vinculant que insta que tot l'informe de Mueller sigui lliurat al Congrés i al públic nord-americà.

La secretària de premsa de la Casa Blanca, Sarah Sanders, ha afirmat que «els pròxims passos els decidirà el fiscal general Barr» i ha anunciat que la Casa Blanca no ha rebut l'informe.

Per la seva banda, la cap de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, i el líder de la minoria demòcrata al Senat dels Estats Units, Chuck Schumer, han assenyalat que «és imperatiu que el senyor Barr faci públic l'informe complet».Pelosi i Schumer també han recalcat que el fiscal general ha de proporcionar la documentació i troballes de l'informe al Congrés. "El poble americà té dret a la veritat", ha asseverat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook