L'exportaveu socialista al Congrés i exsecretària d'Estat Soraya Rodríguez es va incorporar a la candidatura de Ciutadans a les eleccions europees del 26 de maig un mes després d'haver abandonat el PSOE. La seva incorporació va ser confirmada pel president del partit, Albert Rivera, en un acte de la formació taronja al Teatre Goya de Madrid al costat del cap de llista a l'Eurocambra, Luis Garicano. La candidatura europea de Ciutadans està encapçalada per Garicano, responsable d'Economia i Ocupació de Cs, elegit en primàries, i també s'hi ha sumat l'eurodiputada d'UPyD Maite Pagazaurtundua.

En el col·loqui organitzat per Ciutadans, Rivera va dir estar «molt orgullós» de poder comptar amb Garicano i Rodríguez a l'equip europeu per «combatre cada dia les mentides populistes».

Per la seva banda, l'exdiputada socialista va defensar que «per sobre de la lleialtat al teu partit hi ha la lleialtat a Espanya», i que els que tenen «el mateix concepte de la nació» espanyola han de «treballar junts». «Jo no crec en l'Estat plurinacional», va destacar.

Per part seva, el secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos, va manifestar que a Ciutadans «no li preocupa el transfuguisme». Ábalos va assegurar que, en aquest tema, enjudiciar els comportaments personals que poden ser conseqüència de tantes circumstàncies «no val la pena».

Més dur va ser l'eurodiputat socialista José Blanco, que va preguntar a Rodríguez «on queden els principis i la dignitat». L'exdirigent socialista va recordar que el PSOE va ser el partit que «va obrir les portes» a Soraya Rodríguez i el que li «va oferir tantes oportunitats».

Per altra banda, el president del Govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez, va presentar el que serà l'eix de la campanya del seu partit per a les eleccions generals del 28 d'abril, per a les quals va demanar un «esforç extra de mobilització». El lema d'aquesta campanya apel·la directament al votant perquè acudeixi a les urnes i no es quedi a casa, perquè està en joc que Espanya segueixi avançant o retrocedeixi «al pitjor dels passats».

«Un vot pot decidir-ho tot», va advertir Sánchez a l'acte de presentació del lema de la campanya del PSOE. «Fes que passi» és l'eslògan escollit pels socialistes per donar continuïtat al lema que han fet servir a la precampanya, «L'Espanya que vols», i que els ha permès exposar davant la ciutadania el projecte del PSOE per a Espanya, a la qual vol feminista, progressista, europeista i compromesa amb la protecció del medi ambient.

El president del PP, Pablo Casado, va acusar el president del Govern d'«estar tot el dia mentint impunement» i va assegurar que el seu partit està «compromès» amb les pensions. «Espanya no mereix un govern que menteixi en immigració, en la llei de maternitat i ara, impunement, amb les pensions quan el PP ha estat l'únic partit que sempre les ha apujat», va proclamar el líder dels populars.

Casado va assenyalar que és el PP el que «crea feina i protegeix les pensions» i va traslladar que la seva intenció és «revaloritzar-les com sempre hem fet». Al fil d'això, va afirmar que, en aquest exercici, les pensions es revaloritzaran «gràcies» als Pressupostos Generals de l'Estat que va aprovar l'Executiu de Rajoy i va insistir que, per contra, el PSOE «sempre destrossa el sistema».