La Secció Sisena de l'Audiència Provincial de la Corunya, amb seu a Santiago, va condemnar a cinc anys i un mes de presó José Enrique Abuín Gey, àlies El Chicle, pels delictes de detenció il·legal consumat i agressió sexual en grau de temptativa, dels quals va ser víctima una jove a Boiro, uns fets que van passar el 25 de desembre del 2017.

Així, la resolució assegura que El Chicle «va buscar des d'un principi i va aconseguir» privar la denunciant «de la seva llibertat ambulatòria», i determina que la seva intenció era «ficar-la al cotxe i traslladar-la a algun lloc per satisfer el seu ànim libidinós».

«No se li ocorre a aquest tribunal cap altra alternativa. La seva intenció no era la de robar-li diners o el mòbil. El que pretenia era agafar el telèfon de la víctima perquè no pogués demanar ajuda», estableix la sentència.

Aquest cas va propiciar el desenllaç de la desaparició de Diana Quer, després que Abuín Gey fos detingut i, finalment, conduís els agents a la nau en què havia amagat el cadàver de la jove.