El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, va destacar que s'estan aconseguint «progressos» en les converses amb la Unió Europea (UE) sobre el Brexit, si bé va destacar que Londres ha d'estar «preparat» per a una sortida sense acord el 31 d'octubre. «No vull exagerar els progressos que estem obtenint, però estem fent progressos», va afirmar, abans d'afegir que les autoritats britàniques «creuen que es pot resoldre el problema» derivat de l'acord sobre la salvaguarda relativa la frontera amb Irlanda.

«Hem de trobar un camí en el qual Regne Unit pugui sortir de la UE i ser realment capaç de fer les coses de manera diferent, no romandre sota control de la UE en termes de lleis i política comercial. Aquest és el problema amb l'actual acord», va assegurar. Així, Johnson va manifestar que el Govern britànic «vol sortir del bloc d'una manera que protegeixi Irlanda, asseguri que no hi ha una frontera dura de cap tipus a Irlanda del Nord i es protegeixi l'Acord de Divendres Sant».

En aquest sentit, el ministre britànic per al Brexit, Stephen Barclay, va demanar «flexibilitat» i «creativitat» a la Unió Europea per poder concretar un acord de sortida abans de la data límit del 31 d'octubre, per al que va plantejar la possibilitat d'eliminar la salvaguarda prevista per a la frontera irlandesa i ajornar el debat sobre aquesta qüestió a la fase de transició, que amb els terminis actuals conclouria al desembre de 2020.

Barclay va instar a arribar a un acord sobre el Brexit abans del proper 31 d'octubre i va destacar la importància del mateix per als interessos espanyols al Regne Unit i per a Gibraltar. Sobre Gibraltar, el ministre va dir que «hi ha 10.000 espanyols que creuen la reixa i no està en l'interès ni d'aquestes persones ni de l'economia regional, que no hi hagi acord», va advertir.

Per altra banda, el Partit Liberal Demòcrata, que vol cancel·lar el Brexit si arriba al poder, s'ha situat per davant dels laboristes en intenció de vot, en obtenir el 23% del suport ciutadà en cas que hi hagi comicis generals avançats al Regne Unit, segons el darrer sondeig. L'enquesta elaborada per la firma YouGov revela que els liberaldemòcrates han guanyat quatre punts del suport de la ciutadania respecte a la setmana passada, situant-se per sobre del Laborisme -el principal grup opositor-, que, per contra, ha baixat dos punts. El governant Partit Conservador obtindria, segons aquests resultats, el 32% del suport, un percentatge invariable respecte al de fa una setmana.