Twitter i Facebook han suspès un total de 359 comptes atribuïts al PP dedicats a potenciar l'opinió pública artificialment en les setmanes anteriors a la convocatòria electoral del 28-A i a augmentar la interacció mitjançant «comportaments de spam», segons van informar les dues xarxes.

Twitter va comunicar en la nova actualització del seu informe de transparència el tancament d'una xarxa de 259 comptes «operada» pel PP que va estar activa «durant un període relativament curt de temps», concretament durant els mesos de febrer i març de 2019. Davant d'aquesta revelació, el PP va assegurar que «mai hem creat comptes falsos» i que aquesta operació podria respondre al que «puguin fer els usuaris de la xarxa que, sota la seva responsabilitat, interactuen amb els comptes» del partit.

En un altre ordre de coses, els atacs entre els secretaris generals del PSOE, Pedro Sánchez, i de Podem, Pablo Iglesias, s'accentuen mentre s'acosten les eleccions del 10 de novembre, comicis que les dues formacions es van acusar mútuament d'haver provocat per la falta de voluntat de acord.

Si dijous a la nit el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va assegurar que «no dormiria tranquil» si hagués acceptat ministres de Podem, ahir va ser Pablo Iglesias qui li va suggerir que es canviï el matalàs, a més de acusar-lo de «mentir» i de necessitar «acaparar tot el poder per dormir tranquil».

«Pedro em va mentir, em va dir abans i després de les eleccions generals que faríem un govern de coalició i jo vaig confiar en ell», va afirmar Iglesias, que també va suggerir que el socialista no el volia en el seu gabinet perquè se sent més còmode si no hi ha ningú que li faci ombra.

A les acusacions del líder de Podem va respondre la portaveu del Govern, Isabel Celaá, que va dir que el president «en absolut va mentir» quan li va oferir un «govern de col·laboració».