Després que en la concentració del diumenge a Madrid els assistents es mofessin dels rebrots de la COVID-19 que hi ha a Espanya, ara ha transcendit el primer cas positiu entre els ciutadans que es van acostar al centre de la ciutat per a protestar contra algunes de les mesures de contenció per a frenar l'avanç de la pandèmia. El doctor Jackie Calleja, ginecòleg i coordinador de les vacunes HPV-Madrid, ha avançat en el seu compte de Twitter que un dels manifestants, un home d'uns 40 anys, es troba ingressat en estat greu en un hospital de la comunitat per una pneumònia provocada per la Covid-19.

A més, tal com denúncia el doctor Calleja, l'afectat ja sospitava que es trobava infectat en el moment en el qual va decidir acudir a la concentració. "Està a un pas de l'UCI. Va estar en la manifestació del 16A. En aquell moment estava pendent del resultat de PCR que ha sortit +. I ara què?", es pregunta el sanitari en la xarxa social.

Al voltant de 2.500 assistents

Entre 2.500 i 3.000 persones, segons fonts de la Delegació del Govern Espanyol, es van concentrar a la plaça de Colón de la capital Espanyola, moltes d'elles sense portar mascareta ni respectar la distància de seguretat.

Acte en investigació

L'advocacia de l'Estat Espanyol està estudiant possibles delictes en la manifestació que incomplia totes les recomanacions de seguretat. Tal com va avançar el delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco, s'analitzen delictes contra la salut pública, la salut col·lectiva i de desobediència, pel fet que els organitzadors de la concentració mentiren en les característiques i el sentit de l'acte que comunicaren al Ministeri d'Interior per demanar permís.

Un dels promotors a la xarxa de la manifestació fou Miguel Bosé, qui va donar suport a Twitter la convocatòria i va fer una crida als ciutadans a què es concentressin a la plaça de Colón per a protestar contra l'obligació de l'ús de les mascaretes.