El líder del PP, Pablo Casado, ha anunciat finalment des de la tribuna de l'Hemicicle el 'no' del seu grup a la moció de censura de Vox. Casado ha afirmat que aquesta és una "moció d'impostura" i una "pèrdua de temps en plena segona onada de la pandèmia" i serveix perquè el govern "oculti el fracàs de la seva gestió". Vox, ha assegurat, "no vol canviar el govern, sinó suplantar el PPperquè avui la ultradreta "és l'assegurança de vida de Sánchez per seguir a La Moncloa", i la moció és "una cortina de fum" que retrata només "la política de divisió" d'Abascal.

En un discurs molt dur contra el líder de la ultradreta, Casado ha acusat a Abascal de "regalar" a Pedro Sánchez fet que és "una garantia de victòria perpètua" per a les forces d'esquerra.

"Votarem no", ha anunciat Casado. "No a la ruptura, a la polarització que necessita, a una España de trinxeres" i a "l'antipolítica caïnita destinada a fer que espanyols s'odiïn". "Diem no a la seva moció perquè diem no a Sánchez", ha afirmat el líder del PP, que ha titllat Vox de "soci a l'ombra" de Sánchez.

El líder del PP ha afirmat que fins ara no ha respost les "provocacions" d'Abascal per "respecte als seus votants", però avui considera que ja n'hi ha prou perquè Abascal presenta una moció de censura que "no dispara contra el govern sinó contra el partit que li ha donat feina durant 15 anys".

"El tret li ha sortit per la culata", ha dit, perquè "vostè juga al mateix joc que Sánchez", i Vox és "la dreta que més agrada a l'esquerra".

"Vostè ha posat els espanyols en mans de Sánchez perquè pensa que acabaran a les seves, cosa que el converteix en el col·laborador del pitjor president dels últims 40 anys". "40", ha repetit censurant les afirmacions d'Abascal que inclou també en el còmput es anys del franquisme.

Segons Casado, aquesta moció és "una mentida més de Vox perquè Sánchez segueixi a La Moncloa" i una excusa per "presentar el seu candidat a Catalunya", Ignacio Garriga, però la moció només ha servit per "cohesionar" els socis del govern de Sánchez.

En aquest marc ha recordat que les mocions de censura són constructives, és a dir per nomenar un nou govern. "I és evident" que Abascal "no" està capacitat per ser president del govern espanyol.

"No enganyi els espanyols, les mocions de censura no són per censurar un govern, sinó per nomenar-ne un de nou", i "avui Sánchez sortirà a espatlles dels diputats de Vox, quina capa que li ha tirat"

Segons Casado el discurs d'Abascal ha estat un "disbarat" mentre "la política adulta ha seguit treballant" i ha aconseguit guanyar el govern als tribunals mentre lliurava la batalla a Europa per la independència del CGPJ.

Reivindica un PP moderat

Ha apuntat que la seva formació continuarà lliurant la "batalla cultural" però ha reivindicat el tarannà moderat del PP, que no és un partit de "fúria ni soroll" i que aspira a una societat "oberta i lliure".

"Nosaltres defensem una Espanya unida i diversa. Un de vostès no la vol unida, i l'altra no la vol diversa", ha afirmat referint-se al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i al candidat de la moció de censura, Santiago Abascal.

"No som com vostè perquè no volem"

El líder de PP s'ha rebel·lat també contra la qualificació de "covard" per part d'Abascal, que es refereix als popular com la "dreta covarda". "No és que no ens atrevim ni que ens haguem rendit, sinó que no volem ser com vostè. No som com vostè perquè no volem ser com vostè".