La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha advertit aquest dijous que l'executiu espanyol recorrerà el 'veto parental' a Múrcia si la consellera de Vox d'aquesta comunitat, Mabel Campuzano, insisteix en posar-lo en marxa. En una entrevista a la Cadena Ser, Celaá ha afirmat que el seu executiu "no tolerarà en cap cas una actuació il·legal que vulnerarà el dret de l'alumne a ser educat". "El Ministeri va demanar mesures cautelars quan al gener va adoptar el 'pin parental' i es va suspendre", ha recordat, i "aquest any adoptin les mesures que adoptin estarem atents a qualsevol actuació".

Celaá ha afirmat que té "plena confiança" que el curs escolar acabarà sense incidències després d'un any on ha calgut confinar classes. Amb tot ha afirmat que el nombre d'aules tancades mai ha superat el 2%. "Hem superat els dos trimestres més difícils amb les escoles obertes", ha dit.

La ministra ha negat que s'hagi "obert la mà" amb els aprovats. "Espanya és un dels països europeus on més se suspèn" perquè la mitjana de repetidors de l'OCDE és de l'11% mentre que a l'Estat és del 29%.