El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Güímar (Tenerife) ha dictat una ordre de recerca internacional del pare i les seves dues filles, d'1 i 6 anys, desapareguts aquest dimarts a Tenerife, segons han informat a Efe fonts de la investigació.

Aquest jutjat, quan va incoar les primeres diligències, declarades secretes, ho va fer per la presumpta comissió d'un delicte de segrest. De fet, fonts de la investigació insisteixen de forma reiterada que hi ha obertes diverses vies i que no es descarta cap hipòtesi.

En el marc d'aquestes diligències s'han practicat registres a la casa i una finca del pare al municipi de Candelaria, i a més ha pres declaració a familiars i pròxims als desapareguts.

Així mateix, el jutjat va emetre un requeriment a diversos bancs perquè comprovin si Tomás Antonio G.C. va dur terme algun moviment abans de desaparèixer.

Controls a ports i aeroports

A més, la Guàrdia Civil va decidir reforçar els controls a ports i aeroports després de rebre la denúncia de la mare.

Està previst que al llarg d'aquesta jornada s'afegeixin a les tasques d'investigació del cas agents de la unitat central operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, especialitzada en els casos més complicats, i que ja va intervenir en altres com el de Diana Quer, Gabriel Cruz o Asunta Basterra.

Fins ara, la investigació va poder localitzar restes de sang al vaixell de Tomás Antonio G.C., on va ser vist per última vegada abans de desaparèixer, sense que en aquell moment estigués acompanyat per les seves filles.

A més, a la zona on va ser localitzada l'embarcació, a la deriva i sense ocupants a bord, davant el Puertito de Güímar, es va recuperar una cadira de retenció infantil per a vehicles que flotava al mar i que s'ha comprovat que era d'una de les nenes desaparegudes.