Registrat un nou terratrèmol de magnitud 7,6 a Turquia en plena tasca de rescat

El primer sisme ja ha deixat més de 1.300 morts entre Turquia i Síria

Danys materials a Turquia a causa d'un terratrèmol

Danys materials a Turquia a causa d'un terratrèmol / Depo Photos / Zuma Press / ContactoPhoto

EP

Un terratrèmol de magnitud 7,6 en l'escala oberta de Richter ha sacsejat avui la província turca de Kahramanmaras, epicentre hores abans d'un sisme de magnitud 7,4 que ha deixat més de 1.300 morts al país i a la veïna Síria, segons han confirmat les autoritats.

"Un terratrèmol de magnitud 7,6 ha tingut lloc a les 13.24 hores (hora local) al districte d'Elbistan, a la província de Kahramanmaras", ha dit l'Autoritat de Gestió de Desastres i Emergències (AFAD), dependent del Ministeri de l'Interior turc, en el seu compte en la xarxa social Twitter.

El terratrèmol ha tingut lloc després de desenes de rèpliques que han seguit el sisme de magnitud 7,4 registrat durant la matinada i que han afectat els treballs de cerca i rescat a les deu províncies afectades. El president turc, Recep Tayyip Erdogan, ha confirmat que més de 900 persones han mort i més de 5.300 han resultat ferides.

A més, les autoritats sirianes han confirmat prop de 240 morts i 640 ferits a les zones sota el seu control, mentre que unes 150 persones han mort i més de 340 han resultat ferides a les zones controlades pels rebels a les províncies d'Idlib i Alep, al nord-oest del país àrab, segons ha indicat la Defensa Civil de Síria, coneguts com a 'cascos blancs'.