Vídeo | Un futbolista costa-riqueny de 29 anys mor devorat per un cocodril

La mort del jugador ha causat una gran commoció al país centreamericà

Jesús Alberto López Ortiz. Chucho.

Jesús Alberto López Ortiz. Chucho. / Deportivo Río Cañas

El futbolista costa-riqueny Jesús Alberto López Ortiz, de 29 anys, ha mort devorat per un cocodril mentre es banyava en el riu Cañas, al nord-oest de Costa Rica. Així ho han confirmat els cossos de seguretat, que encara desconeixen si el motiu de la defunció va ser per ofegament o per "la pressió que l'animal va exercir sobre el noi".

'Chucho', com era conegut entre els seus companys, militava a les files del Deportivo Río Cañas, club pertanyent a la Liga Ascenso. Segons la versió dels testimonis, el jove estava fent exercici fins que va decidir donar-se un bany i, després de saltar al riu des d'un pont, l'animal es va abraonar sobre ell. "Amb profund dolor fem públic la defunció del nostre jugador Jesús López Ortiz (Chucho), que de Déu gaudeixi. Descansa en Paz Chucho, ens unim al dolor de tota la seva família", ha comunicat el club costa-riqueny.

Imatges esgarrifoses

Més tard, la Creu Roja va informar que el cocodril estava arrossegant el cos sense vida del futbolista, per la qual cosa les autoritats es van veure obligades a abatre l'animal per recuperar el cadàver.

Les esgarrifoses imatges han consternat al país i al voltant de mil persones han acudit a la vetlla de Chucho. "Gràcies a tots en nom dels seus fills Derian i Eithan, gràcies a tot el país que va ajudar a aquesta família, simplement gràcies per tot", han conclòs des de l'entitat esportiva.