Turisme d'estiu
diaridegirona.cat >Turisme d'estiu>

La Cua del Drac inundarà de festa els carrers d´Olot

La Cua del Drac inundarà de festa els carrers d´Olot

Del juny al setembre, la capital de la Garrotxa s'omple de concerts, circ, gastronomia, vistes guiades, màgia i un ampli ventall d'activitats per a totes les edats i gustos

19-06-2017TuentiMeneame
 Els dimecres de juliol, la plaça de Braus acollirà propostes de circ.
Els dimecres de juliol, la plaça de Braus acollirà propostes de circ.. Martí Albesa – Olot Cultura.

DDG | OLOT Amb l’estiu i el bon temps, arriba a Olot La Cua del Drac, les activitats que es desenvolupen a la ciutat des d’ara fins a les Festes del Tura. Concerts, circ, gastronomia, visites guiades, màgia i un ampli ventall d’actes engalanaran de festa aquest estiu els carrers d’Olot. Enguany el programa agrupa 263 activitats i la majoria d’elles són gratuïtes i es desenvolupen a l’aire lliure. La plaça de braus es convertirà un estiu més en una pista de circ.

Cada dimecres de juliol, a les 19.30 h, es podrà veure una proposta gratuïta de qualitat, que combina les diferents tècniques de circ com les acrobàcies o els malabars amb humor i amb música en directe. Aquest any s’hi podrà veure els espectacles Lurrak, de la companyia Lurrak Antzerkia; La roue de la mort, dels francesos Compagnie La Rotative; Petita història d’un gran paisatge, de Cíclicus; i Les butors, de la companyia francesa Cirque Hirsute.

El Parc Nou es transformarà, novament, en l’escenari on escoltar concerts a la fresca en un entorn únic. Els diumenges a les 18.30 h, es podrà gaudir de Música al Parc, amb sons cubans, gospel, havaneres i música clàssica, entre altres estils. Hi actuaran la pianista Glòria Garcés i la soprano Elena Martinell, Ala Voronkova i Sergi Vicente, Carlota Deluxe i Lluís Lozano, Tànit Navarro i Rusó Sala, i els grups Arcàtia, Ensemble Una Cosa Rara, Gospel Cor Garrotxa i Salt Lake Vocal Artist. I és que la música un any més tindrà un paper important a Olot, on es donarà cabuda a qualsevol estil.

Activitats als Museus d’Olot
Els Museus d’Olot no tanquen a l’estiu i han preparat diverses exposicions. A la Sala Oberta es pot descobrir l’interior dels habitatges dissenyats per Rafael Masó; a la Sala Oberta 2, Pep Sau presenta un recull de fotografies d’en Joan de la Fageda; al Museu dels Sants es reflexionarà sobre la diversitat de creences i les religions; i al Museu dels Volcans diverses artistes donen la seva visió particular del llop. A més, a Can Trincheria es podran veure les millors imatges del Sismògraf 2017.

A més, els museus de la ciutat organitzen diverses visites guiades per conèixer la seva exposició permanent i el pati de l’Hospici es transformarà en una ­terrassa on descansar, prendre la fresca i consultar informació turística i cultural.

Sardanes i castells
Entre les activitats de la Cua del Drac també destaca el Festival Cornamusam, que el 30 de juny i l’1 de juliol omplirà Olot de música folk. També, els dissabtes de juliol i agost a les 22 h el Firal s’omplirà de sardanes i el 8 i 9 de juliol tindrà lloc l’Aplec de la Sardana. Seguint en cultura popular, Ofolk organitza un ball a la plaça amb la Companyia Torreta i els Xerrics faran assaigs a la fresca a finals d’agost perquè tothom qui ho vulgui pugui provar de fer castells.

Titelles a les places, el Sant Rock Festival, la lectura de La Càrrega per part de Narcís Comadira, la Gresca al Firal, un recorregut poètic per Olot, la Nit de les Religions, els LAPS d’estiu a la Carbonera, visites teatralitzades al voltant de Sant Esteve, monòlegs, un Talent Show i un Scape Room a la Moixina són algunes de les altres activitats de la Cua del Drac 2017.

Totes aquestes activitats, organitzades per l’Ajuntament d’Olot i per diverses empreses de la ciutat, estan pensades per fer en família i encarades tant a la gent d’Olot i de la comarca com pels turistes que anualment visiten la ciutat durant l’estiu.