No fa ni un any que Toni Espinosa i Miquel Martinez formaven part de la plantilla de l´Akasvayu Girona, el primer com a capità de l´equip i el segon com a entrenador ajudant d´Edu Torres. Apartats des de fa uns mesos dels focus de les pistes d´elit, han aprofitat la seva amistat amb l´encara jugador de l´equip gironí Darryl Middleton per crear a Girona una nova empresa dedicada al món del bàsquet i a la formació de nous talents de la cistella. Sports4you vol allunyar-se dels clàssics campus d´estiu aportant un sistema de treball innovador.

La iniciativa està impulsada principalment per exprofessionals -Miquel Martinez i Toni Espinosa- i un jugador encara en actiu -Darryl Middleton- i compta amb les col·laboracions de primeres espases com Jordi Trias (Barcelona) i els entrenaments tècnics de Wendell Hudson (Universitat Alabama) o Joe Phillips (Houston). Tot plegat, un còctel original que combina l´essència del bàsquet americà del carrer amb la més pura tècnica professional.

L´anglès també serà un component clau a l´hora de formar els petits jugadors ja que es duran a terme sessions fetes per entrenadors americans a més de classes interactives per a grups. El projecte ha engrescat deu entrenadors superiors, un psicòleg esportiu, una psiquiatra, un fisioterapeuta, un preparador físic i molts entrenadors qualificats, que formen una iniciativa que pretén introduir els jugadors en el bàsquet però també en d´altres aspectes formatius.

Comencen per Aetmana Santa

El debut és imminent, per Setmana Santa, al pavelló de Salt. Serà un campus destinat a nens i joves d´entre 8 i 18 anys, és a dir, que juguin en les categories entre pre-mini de primer any i júnior de segon.

A l´estiu n´hi haurà més. Besalú, Salt, Porqueres, Begur o Pineda de Mar són alguns dels municipis que ja han estat confirmats com a seus de la iniciativa. En els campus, a banda de bàsquet, s´incidirà en la formació dels nois amb la introducció de classes d´anglès i d´altres disciplines o xerrades sobre diversos temes d´interés.

Un dels «pares» de la idea, Miquel Martínez, explica que «la nostra idea de campus és totalment diferent a les iniciatives convencionals, volem que cada dia els nens vagin a dormir il·lusionats i pensant amb com de bé que s´ho han passat. D´entrada introduïm l´anglès com a eina de comunicació en determinants moments del dia. Fer un autèntic campus americà, amb entrenadors americans de primer nivell, amb visites estel·lars tant d´entrenadors com de jugadors de l´ACB i perfeccionar i aprendre detalls amb els millors entrenadors gironins». A més, assegura que «a banda d´això el treball de bàsquet no estarà renyit amb la diversió, ja que tindrem espectacles de hip hop, màgia, piscina, jocs, festa final de campus, música, 3x3, competicions i tota mena d´activitats lúdiques».

Per la seva banda, Toni Espinosa explica que «hem constituït la nostra empresa amb l´esperit de transmetre tota la nostra experiència en el món de l´esport al joves gironins. És una empresa que vol tenir en compte tots els esports mes significatius de les nostres comarques començant amb el bàsquet, on ja comptem amb grans professionals i ampliant les nostres expectatives en breu a altres esports. La nostra idea es organitzar campus i xerrades tècniques per fomentar l´esport, assessorar a clubs en el treball tècnic».