Sandro Rosell, Jaume Ferrer, Marc Ingla i Agustí Benedito són els quatre dels set precandidats a les eleccions del Barça que ahir van superar el tall de les firmes presentant-ne més de 2.095 a les oficines del club. Avui començarà el procès de validació i demà al vespre es farà la proclació oficial dels candidats a rellevar Joan Laporta a partir de l'1 de juliol. A banda de la sorpresa que va protagonitzar Benedito (es donava per fet que la cursa electoral estaria només reservada a Rosell, Ingla i Ferrer), l'altre guanyador de la jornada va ser Sandro Rosell, que presentant 13.618 adhesions va resultar que en sumava més que tots els seus rivals junts (12.082).

Rosell va arribar a les oficines del club cap a 2/4 de 8 del vespre acompanyat del seguici de col·laboradors del seu equip de campanya, tots ells amb una caixa on es recollien tots els suports que ha recollit en aquestes dues setmanes. Amb aquesta allau de firmes, Rosell aconsegueix la seva primera majoria absoluta enfront dels seus oponents en la campanya electoral, als qui s'haurà d'enfrontar en nombrosos debats abans que el 13 de juny, quan se celebrin les eleccions per elegir nou president. Després de l'arribada de Rosell a la sala París del Camp Nou, va aparèixer Marc Ingla, qui va aportar 4.744 firmes, sent el segon ?precandidat amb més suport de socis.

El primer dels aspirants que va arribar al Camp Nou va ser l'exvicepresident de patrimoni Jaume Ferrer, qui s'erigeix en el continuïsme oficial, i que va portar 4.442 firmes, el tercer aspirant que més suports ha reunit. Tenint en compte que ha gaudit del suport descarat de Laporta (que no hi ha dia que desaprofiti l'oportunitat per atacar Sandro Rosell), semblen uns números més aviat discrets.

A falta de deu minuts per arribar a les 9 del vespre, temps límit per presentar les firmes, va aparèixer el que s'espera que es converteixi en el quart candidat demà, l'empresari Agustí Benedito, que va acreditar 2.896 firmes.

Tres aspirants no van superar el tall mínim de les 2.095 firmes necessàries. El primer d'ells va ser el jove Alexis Plaza, que va dir haver reunit 1.209 firmes, encara que ja les ha destruït després d'haver-les brindat a un notari.

També ha quedat fora de la carrera electoral, igual que va passar a les eleccions del 2006, el catedràtic Jaume Guixà, que si bé els últims dies va donar esperances que podia passar el tall, finalment s'ha quedat a les portes. Guixà no va voler donar les xifres de les firmes que va obtenir. Una de les grans sorpreses va ser el fallit objectiu de Santi Salvat, que comptava amb un grup ja expert en aquestes batalles, com l'empresari Josep Maria Minguella i l'advocat Jordi Medina. Salvat tampoc va facilitar les xifres.