Després de la mediàtica presentació que es va viure dimarts a la tarda a Montilivi, ahir l´últim fitxatge del Girona al mercat d´hivern, Emanuel Biancucchi, ja va fer el seu primer entrenament amb la resta de la plantilla, a les ordres de Raül Agné. Mentre el cosí de Leo Messi coneixia els seus nous companys a Riudarenes, des de Munic les informacions que arribaven eren de sorpresa. Al seu antic club, el Munic 1860, s´assegurava que l´argentí havia marxat per sorpresa i sense permís a Girona.

Miki Stevic, director esportiu del club alemany, admetia als mitjans de comunicació que «el fitxatge d´Emanuel pel Girona el desconeixia» i també assegurava que el futbolista «pensa més amb l´estómac que amb el cap». Stevic va indicar que s´havia passat tot el matí al telèfon intentant aconseguir una compensació per la marxa del jugador. El fitxatge de Biancucchi va agafar el seu antic club per sorpresa, tot i que tenint en compte els pocs minuts que hi havia jugat, estava clar que li havien de buscar una sortida després que no reixís la possibilitat de cedir-lo al Cesena italià.

Ahir la plana web del Munic 1860 encara incloïa l´ara jugador del Girona entre els integrants del primer equip. En tot cas, el fitxatge s´ha d´haver tramitat de manera correcta perquè si no hagués estat així, la LFP no hauria acceptat tramitar la fitxa. I en això el Girona ja hi té experiència, després del cas Calle l´any passat.

«Tot el que ha passat amb Biancucchi se´ns ha escapat de les mans. He trucat diverses vegades al pare de Messi, el seu representant, per dir-li que hi havia unes normes que s´han de respectar, però a ell no li importava. Emanuel no s´ha sentit a gust aquí, se sentia sol i tenia problemes amb l´idioma. Segurament ha estat una decisió presa des de l´estómac», va afegir el director esportiu del club alemany, Miki Stevic.

Si el Girona pretenia un impacte mediàtic amb aquesta contractació, la veritat és que l´ha aconseguit. Dimarts la gran majoria de televisions de tot l´Estat van tractar el fitxatge del cosí de Leo Messi en els seus informatius d´esports. Ahir TVE va oferir un reportatge del primer entrenament del jugador a Riudarenes amb declaracions d´alguns dels aficionats que es van deixar veure al camp. A Argentina el diari Olé! titulava: «Unite, primo!», explicant que Biancucchi jugaria a Girona, a 100 quilòmetres del seu cosí Leo.