Tot i el fort fred siberià que afecta aquests darrers dies les comarques gironines, la primera de les quatre proves de l'Open BTT BMW celebrat ahir a Quart, va comptar amb la participació d'uns 300 amants del BTT i un centenar d'atletes a la cursa a peu que van veure com el ciclista professional canadenc Cameron Jette (Scott-3 Rox Racing) s'adjudicava la cursa amb autoritat per creuar la línia d'arribada en solitari.

La cursa llarga de BTT, d'uns 30 quilòmetres que va transcórrer per les rodalies de Quart i Fornells i els encants de les Gavarres, va tenir el canadenc Cameron Jette com a principal protagonista, i és que aquest ha escollit les curses de Girona per preparar la Copa del Món. Francesc Freixer i Christian Collados, ambdós de l'equip Bicis Esteve van entrar segon i tercer, respectivament.

Pel que fa a la cursa de 20 quiòmetres, la victòria va ser per a Xavier Ferrer (Radikal Bikes) que sense problemes i amb una marca de 1:21.39 va arribar a la línia de meta en solitari. El francès Alexi Viguier (Cros Country) es va fer amb el segon lloc, mentre el ciclista del Club Ciclista Palafrugell, Guillem Cassú va acabar tercer amb un temps d'1:21.39.

En la categoria de Veterans 50/60, el triomf va ser per a Josep Bosch del Club Esportiu Quart de Volta, seguit per Josep Ruiz (Bicis Esteve) i Joan Quintana (Club Esportiu Quart de Volta).

La novetat va ser la cursa a peu organitzada pel Club Matxacuca, que va tenir Roberto Sancho amb un registre d'una hora, 36 minuts i 57 segons com a guanyador. El segon lloc va ser per a Óscar Carrasco, mentre el darrer calaix del podi se'l va adjudicar Josep Sancho (UE Caldes) amb un temps d'1:43:31. En la categoria femenina, Paloma Lobera va ser la vencedora després de dues hores, quatre minuts i set segons. Maria Garcia Alvaro i Núria Puig varen entrar al segon i tercer lloc respectivament.

La segona de les quatre proves, tindrà lloc el proper diumenge dia 12 a Llorà, mentre la tercera serà el 19 a Llagostera i la darrera el 26 de febrer a les Planes.