El calendari va voler que el darrer dia de les Fires de Sant Narcís coincidís amb el primer partit de lliga d´aquesta temporada de l´Spar Uni Girona a Fontajau. I les d´Anna Caula van complir amb bona nota, per fer de la tarda d´ahir, una jornada rodona a les Ribes del Ter.

L´Uni es va desfer amb constància en el treball del Tintos de Toro Caja Rural de Zamora per sumar la segona victòria de la temporada, i deixar clar que malgrat les dificultats econòmiques que aquest estiu van fer renunciar a l´Eurolliga l´equip està disposat a repetir els èxits de la temporada passada. I com tot, acabar la temporada en la tercera posició, és gràcies a la bona feina de jornada a jornada. Ahir l´Spar Uni Girona va traçar les primeres línies. És evident que per davant queda molt recorregut, però per algun costat s´ha de començar. I precisament el partit d´ahir no era dels més fàcils. Ho havia advertit l´entrenadora del conjunt gironí Anna Caula a la prèvia del partit, i així va ser. Tot i el 8-0 de sortida que feia entreveure un partit d´allò més còmode, i més després de la bona arrencada del segon període quan l´electrònic es disparava fins al 24-10, la realitat va ser ben diferent. En un tres i no res, les de Juan de Mena van eixugar aquesta diferència, i amb un parcial de 2-14 es posaven a només dos punts, 26-24 a 3.56 del descans que obligava a Anna Caula a sol·licitar temps mort. Tota la feina feta fins aquest punt quedava en un tres i no res esborrada. Malgrat tot, l´Uni mai va deixar-se capgirar el marcador i va marxar al descans amb l´electrònic a favor, 36-31. Abans, el Zamora s´havia posat en dues ocasions a només un punt, amb el 28-27 i el 30-29.

Gairebé set mesos més tard, l´Uni tornava a jugar a casa i volia que el retrobament amb l´afició acabés amb victòria. Hi havia ganes de fer-ho bé, de deixar bones sensacions, i encara que no va ser el millor partit dels quatre anys a la Lliga Femenina, l´Spar Uni Girona va sortir molt més concentrat per a poc a poc agafar un coixí de vuit-deu punts de diferència que seria suficient per no deixar escapar el triomf. Un 2+1 d´Eva Bou -va fer un molt bon partit- disparava el lluminós fins al 45-36. Instants més tard, una cistella de Bravard permetia superar la barrera psicològica dels deu punts. L´afició s´ho estava passant bé i gaudia amb les seves jugadores. Però una antiesportiva a la cinc de l´Spar Uni Girona, la nord-americana Cierra Bravard, permetia a Zamora reaccionar i posar-se a cinc, 51-46. Les d´Anna Caula estaven fent un bon treball sobre la màxima anotadora de la lliga, Amy Denson (21 punts de mitjana en els tres primers partits de lliga) ja que al final del tercer parcial només havia anotat cinc punts, per acabar amb vuit. A deu minuts del final, l´Uni guanyava de nou, 55-46. La feina estava pràcticament feta, només faltava enllestir-la de forma definitiva. I en aquest punt, l´experimentada base osonenca Noemí Jordana -sis punts a l´últim quart- va lligar la victòria, encara que el Zamora va tenir una darrera oportunitat per posar-se dins del partit quan Tuukkanen posava el 62-56 a 3.45 per acabar. Un parcial de 5-0 a favor de les gironines amb triple d´Allison Feaster inclòs, posava el 67-56 que deixava la victòria a la butxaca. Mentrestant Mariona Ortiz seguia sense tenir el millor dia en el seu retorn a Fontajau. Tot i jugar una mica més de 20 minuts, només va poder anotar un tir lliure per acabar amb un -5 de valoració. Jacinta Monroe tancava el partit amb un darrer bàsquet que posava el definitiu 73-61. Segona victòria a la butxaca i final a deu dies de Festa Major a la ciutat de Girona.

El proper partit serà dissabte (18.00) al Würzburg contra el Perfumerías Avenida de Salamanca.