Faltaven només dues etapes per al final del Tour del Mediterrani i l'equip Garmin, que s'hi havia presentat amb nou corredors, encara creia que no havia dit l'última paraula. Dissabte passat el pilot es llevava a Rousset, i per davant quedava una etapa reina que prometia emocions fortes amb final a Toulon Mont Faron. La sorpresa per als membres de l'equip nord-americà establert a Girona va ser majúscula quan es van apropar al seu autobús: setze bicicletes i d'altres instruments esportius havien desaparegut. Els sigilosos lladres, que van actuar de matinada, van endur-se material per valor d'uns 250.000 euros, segons les estimacions del Garmin.

Un dels tècnics, Matt Rabin, ho va detallar d'aquesta manera a la xarxa social Twitter: "Mentre tothom estava dormint, alguns lladregots locals sense escrúpols ens han robat les bicicletes". Tot plegat va provocar que el Garmin s'hagués de retirar precipitadament de la carrera per falta de material, malgrat que d'altres equips en competició es van oferir a cedir-los bicicletes i el que els pogués fer falta per intentar acabar la prova. Rabin va posar els fets en coneixament de la Gendarmeria i va advertir als aficionats de França i Espanya que si veien alguna bicileta de competició de la marca Cervélo ho denunciessin ràpidament a la policia.

El furt va ser increïble, segons admetia el mateix tècnic, perquè "el nostre cotxe estava aparcat contra la part de darrere del camió, com ho fem sempre, però els lladres van moure el vehicle i el van tornar a posar al seu lloc", va exclamar Matt Rabin a Twitter. "No pots esperar aconseguir 10.000 euros robant un banc en aquests temps que corren, així que, per què no robar un equip ciclista i aconseguir-ne 250.000", es va preguntar en les seves reflexions finals. A banda de les bicicletes els lladres també es van endur diversos jocs de rodes i altres materials ciclistes.

El robatori i la posterior retirada de l'equip del Tour del Mediterrani va obligar, fins i tot, a emetre un comunicat oficial signat pel seu propi director esportiu, l'excorredor Jonathan Vaughters. "Hem patit una gran pèrdua per a l'equip, no només des del punt de vista del material, sinó perquè el Tour del Mediterrani era un objetivo molt important per a nosaltres i l'equip estava en bona forma", va escriure, agraint el gest dels altres equips quan els van oferir el seu propi material per intentar evitar la retirada.

El Garmin s'havia presentat al Tour del Mediterrani amb un equip format per nou corredors, Eric Van Lancker, Thomas Dekker, Michel i Raymond Kreder, Daniel Martin, el basc Koldo Fernández, Ramunas Navardauskas, Jacob Rathe i Andrew Talansky. La prova es va acabar l'endemà del robatori amb la victòria final del suec Thomas Lövkvist (IAM Cycling). El Garmin disputa aquesta setmana la Volta a Andalusia i el Tour Haut Var, a França.