L'Uni Girona no havia aconseguit classificar el seu equip cadet per a la fase final del Campionat d'Espanya des de l'any 2006 amb una generació on hi havia l'actual jugadora del primer equip, Eva Bou, i l'ara base del Perfumerías Avenida Marta Xargay. El club havia aconseguir anar a més campionats estatals amb júniors o infantils, on també hi seran aquest any, però no havia tornat a repetir amb el cadet. L'actual generació, entrenada per Faust Moreno, serà a partir de demà al campionat de Guadalajara gràcies al seu ?subcampionat en la darrera final a quatre catalana.

Els tres rivals de l'Uni seran el Canterbury de Canàries, el San José de Villanueva de la Serena i el San Blas d'Alacant. El primer partit serà contra les extremenyes demà al migdia (12.00) i els altres dos a la mateixa hora de dilluns (San Blas) i dimarts (Canterbury).

"El nostre objectiu és classificar-nos i, si pot ser, com a primeres de grup perquè si passem com a segons ens creuaríem amb el Ros Casares i allà hi tindríem poques opcions", explica Faust Moreno que el 2006 era l'ajudant de Mau Puig en el cadet de Bou i Xargay. El tècnic de les gironines creu que l'equip canari i l'alacantí seran els dos rivals més forts del grup, però també té molt clar que el quadre de vuitens de final es pot complicar molt si no s'aconsegueix la primera posició. En un torneig amistós a La Rioja, l'Uni va perdre molt clarament contra el Ros Casares que competeix amb l'Isla Bonita canari, el Puerto de Santa María i el Cartagena en el grup amb que les gironines haurien de jugar el teòric encreuament de vuitens de final.

Moreno, que comptarà amb l'ajuda del director esportiu del club Pere Puig, ha marxat cap a Guadalajara amb una plantilla d'onze jugadores. Les bases Claudia Morente, Paula Royes i Júlia Garriga; les escortes Khady Cisse i Gemma Recasens, les alers Clara Valdepeñas i Blanca Casamort; les aler pivots Carla Solé i Ariadna Montserrat i les pivots Iho López, Meritxell Martínez i Aissatu Fall. L'Uni ha arribat al campionat estatal després de quedar segones de Catalunya per darrere del Femení Sant Adrià.