El defensa francès Eric Abidal s'ha acomiadat avui del FC Barcelona en una roda de premsa en la qual estaven tots els seus companys; el president, Sandro Rosell; l'entrenador, Francesc 'Tito' Vilanova, i el secretari tècnic, Andoni Zubizarreta, a qui ha agraït "aquests anys", i ha lamentat no poder seguir jugant més a l'equip català.

"M'hagués agradat seguir al Barça, però el club ho veu diferent i cal respectar-ho", ha subratllat un emocionat Abidal, qui no ha aconseguit en els últims mesos arrencar una renovació del FC Barcelona, després que els últims anys hagi perdut el que creu l'entitat 'nivell Barça' per continuar jugant a l'equip que entrena Tito Vilanova.

"Vull seguir jugant dos anys més. No tinc ofertes. Tinc temps per pensar-ho. El més important serà l'últim partit i a veure si el míster em posa per jugar uns minuts dissabte (contra el Màlaga)", ha afegit davant els mitjans i els seus companys, al nou espai del Camp Nou denominat 'Auditori 1899'.

Malgrat aquest adéu, el Barcelona l'ha proposat per al càrrec de director tècnic de totes les escoles mundials de l'entitat quan acabi la seva carrera esportiva, ja que malgrat que no disposa de cap oferta, ell desitja seguir jugant, al seu país o en un altre.

Abidal posa fi a sis anys amb el Barça, on ha guanyat quatre Lligues, dos Champions, dos Mundials de clubs i dues Copes del Rei, a més de les tres Lligues que ja va obtenir a l'Olympique de Lió.

Erigit en el lateral esquerrà titular del Barça, una fort cop en l'àmbit personal com va ser la detecció d'un tumor al fetge, del qual es va recuperar favorablement, va acabar sent un revés molt dur quan, un any després, el Barça va tornar a informar que el tumor se li havia reproduït i que, a més, havia de sotmetre's a un trasplantament hepàtic.

Després d'un llarg any de lluita, Abidal va tornar al camp d'entrenament i a jugar amb els seus companys, però aleshores, amb el contracte a punt de caducar aquest 30 de juny, el Barça ha considerat que el jugador, que complirà 34 anys al setembre, ja no té el nivell per rendir com abans de la seva malaltia.

Després de tractar la continuïtat amb el club, finalment el jugador s'ha resignat a acceptar que el Barça li hagi obert la porta i a seguir el seu camí en una altra entitat, però amb el compromís que ha adquirit el club de reclutar-lo quan pengi les botes.

"Avui és un dia complicat per a mi. Han estat sis anys, l'experiència més intensa de la meva vida. La sort que he tingut per comptar amb companys meravellosos, els millors del món. He après molt. Gràcies als entrenadors, que han tingut confiança. Als doctors i fisioterapeutes, que em van ajudar molt durant els moments difícils, sobretot el doctor Medina. Al meu cosí, dona i nenes", ha assenyalat el jugador en el seu comiat.

Visiblement apagat i trist, Abidal ha reconegut que després de la malaltia tenia dos objectius: "Lluitar per les meves nenes, per veure-les créixer, i segon, tornar a jugar. M'hagués agradat jugar aquí en el Barcelona, però el club ho veu diferent, i cal respectar-ho".

"Segurament tornaré, perquè hi ha una proposta interessant. Gràcies a l'afició del Barça per recolzar-me. I, visca el Barça!", ha conclòs, amb un estrèpit d'aplaudiments que li han brindat els seus companys.

De la seva banda, Sandro Rosell ha assenyalat que Abidal els ha donat una lliçó de vida, "i que mai et pots donar per vençut. Eric passarà a la nostra història. No li diem adéu, ni tampoc fins aviat, sinó fins a quan ell vulgui. Les portes del Barça estan obertes. Serà director tècnic de totes les escoles mundials. Avui és un dia complicat per a tots, però sobretot per a ell".

El secretari tècnic, Andoni Zubizarreta, també s'ha referit al fet que Abidal ha estat "un exemple de vida", i ha recordat que amb el jugador "hem patit, gaudit, plorat. Recordo quan el vaig veure al Clínic i ens va dir: 'Tornaré!', cosa que no oblidaré".