Un afortunat Palamós va espatllar la festa del líder i dóna alhora un cop de puny damunt la taula en el millor escenari possible. Tot estava preparat al Nou Sardenya per celebrar la setena victòria de l'Europa, però els de Jordi Guerrero amb un solitari gol de Chicho, van donar la sorpresa de la jornada tallant així la impressionant ratxa victoriosa dels de Gràcia.

La sort i sobretot els pals, fins a quatre pilotes a la fusta van enviar els barcelonins, es va aliar amb el degà, que amb una única ocasió en va tenir prou per tombar un equip que feia vuit jornades que no perdia (22 punts dels darrers 24).

Martí Bartrina, que ahir recuperava la titularitat, va tenir una feinada de por veient jugadors escapulats atacant constantment per tots costats, al final, però, ni els incomptables córners, ni l'atac i gol sense descans, ni les quatre pilotes als pals dels locals van entrar i, després de tres jornades sense guanyar, el degà, amb el 0 a 1, es reenganxa amb els de dalt.

Des de l'inici, un ultraofensiu Europa va deixar clares les seves intencions, atacar sense contemplacions davant un Palamós que esperava pacient tenir alguna opció al contraatac, a la primera part. Prop de la primera mitja hora va arribar l'estocada del degà, centrada de Marc Vila i el capità Chicho, amb el cap, va superar el porter Eloi. El 0 a 1 no va canviar la decoració del matx: domini, possessió i ocasions a dojo d'un Europa que veié impotent com la pilota no volia entrar.