L'entrenador del Barcelona, Gerardo 'Tata' Martino, ha assegurat avui no sentir-se més feble després de la dimissió de Sandro Rosell, l'home que el va fitxar, com a president del club català.

"En absolut", ha respost contundent quan s'ha preguntat a Martino si la seva posició com entrenador es veuria debilitada ara que Rosell ja no hi és.

El preparador del conjunt català ha reconegut, en qualsevol cas, que "no és una bonica notícia" la renúncia de Rosell a seguir dirigint el Barça: "M'he sentit i em sento molt recolzat per Sandro, el conec de fa molt temps i m'hagués agradat que acabéssim això tots junts".

Per Martino, a l'equip li toca ara "col·laborar en l'esportiu" per fer oblidar la crisi institucional fent un bon partit i guanyant demà al Màlaga.

"És important que l'equip segueixi bé d'ànim, que no decaigui i jo l'he seguit veient molt bé tota la setmana", ha afegit el tècnic argentí, qui s'ha mostrat convençut que a Neymar, "no l'afectarà" que s'hagin filtrat les xifres del seu fitxatge, el mateix que ha acabat amb la dimissió del president per una querella per apropiació indeguda en modalitat de distracció davant l'Audiència Nacional.

Malgrat que el nou president del club, Josep Maria Bartomeu, va reiterar la seva confiança en Martino i el seu desig d'ampliar el seu contracte fins a 2016, l'entrenador del Barcelona ha tornat a ser poc contundent a l'hora de vincular el seu futur al conjunt blaugrana.

"Evidentment, si un arriba a una institució d'aquesta naturalesa, en condicions normals, el que vol és seguir endavant, però no ho puc assegurar perquè al futbol no es pot assegurar res", ha manifestat.

Martino ni tan sols ha començat a planificar la pròxim temporada, segons ell, perquè no estàs acostumat a fer-ho amb tanta antelació: "Jo vinc d'un lloc on tot es resol cinc minuts abans de començar la temporada i aquí es planifica cinc mesos abans. No dic que estigui bé, però em costa plantejar-m'ho amb tanta antelació".

Respecte al partit de demà davant el Màlaga, el Tata espera de nou un partit en el qual tota la iniciativa recaigui en el seu equip: "Probablement nosaltres tinguem molt protagonisme i el Màlaga ens esperi amb molta gent darrere i aposti per sortir a la contra".

I, per tenir un partit més còmode, considera clau marcar d'hora: "Hem de centrar-nos a aprofitar aquestes primeres ocasions de gol del partit que a vegades ens fa que juguem d'una manera totalment diferent".

Una partit més, Martino no podrà comptar amb Andrés Iniesta, que segueix recuperant-se de la contusió que va patir al genoll esquerre davant l'Atlètic fa dues setmanes.

"Hem deixat uns dies més per veure a partir de dilluns com evoluciona i llavors tindrem una certesa sobre quan podem contar amb ell, però no és quelcom preocupant, perquè no serà qüestió de molts dies", ha comentat sobre la lesió del migcampista manxec.

Finalment, el tècnic del Barça s'ha felicitat per la tornada del migcampista Ibrahim Afellay, que ha rebut l'alta cinc mesos després de passar pel quiròfan per solucionar una lesió crònica al bíceps femoral de la cama esquerra i ha entrat en la convocatòria.

Martino ha assegurat que compta amb l'internacional holandès, però no s'ha atrevit a descartar que deixi l'equip al mercat d'hivern: "Fa moltes setmanes que Ibi entrena amb normalitat i ha pres ritme futbolístic. La idea és comptar amb ell però els vaivens del mercat no permeten assegurar que seguirà amb nosaltres, encara que la idea és que comparteixi la feina amb nosaltres fins a mitjans d'any".