La badalonina Mireia Belmonte s'ha confirmat com una de les millors nedadores del moment en aconseguir ahir tancar la seva participació a l'Europeu de Berlín amb l'obtenció de dos metalls més: un or amb rècord dels campionats a la prova dels 200 metres papallona, i un bronze a la carrera dels 400 metres lliures. D'aquesta manera la catalana ha acumulat sis medalles en aquests campionats, dues de cada metall.

Belmonte va completar el seu recompte de medalles amb la d'or aconseguida dissabte en la prova de 1.500 metres lliures, les dues plates aconseguides als 400 estils i als 800 lliures i el bronze obtingut en la prova dels 5 quilòmetres en aigües obertes.

La gran protagonista de l'equip espanyol es va mostrar "molt sorpresa per les sis medalles". "No pensava que n'aconseguiria tantes. En l'àmbit individual he sumat metalls en tot excepte al 200 estils" va comentar. Amb tot, Belmonte va admetre que "el meu objectiu principal era nedar totes les finals i, al final me'n vaig amb gairebé totes les medalles, així que no puc estar més contenta". La badalonina agraeix el seu èxit a "l'entrenament que he fet, tant físic com mental, i a tota la gent que tinc, la meva família, els meus amics que em donen suport sempre", alhora que confessa que "és molt més fàcil fer dues proves que només una. Si faig una carrera potser quedo cinquena, sempre és millor arriscar".

En aquests set dies de competició Belmonte s'ha confirmat com la millor nedadora d'Espanya de tots els temps. Belmonte, a més, compta amb l'avantatge de tenir només 23 anys i una extraordinària projecció, a més d'una gran versatilitat, tenint en compte l'ampli ventall de proves en les quals ha obtingut medalla.

Després d'aquesta actuació Belmonte viatjarà a Doha per disputar, la propera setmana, la Copa del Món. Amb les sis medalles de Mireia Belmonte l'equip espanyol ha sumat un total de 13 metalls en aquests campionats d'Europa, situant-se en novè lloc en el còmput total del campionat.

Tres han estat les medalles d'or aconseguides, ja que a més de les dues de Belmonte, Duane da Rocha va poder vèncer en la prova dels 200 metres esquena. De plates també s'ha de sumar l'aconseguida ahir, en natació per Judit Ignacio, en la prova de 200 papallona, en la qual va acompanyar Belmonte al podi.

La resta de medalles de plata van arribar gràcies a un altre dels puntals de l'equip espanyol, la natació sincronitzada. Les van aconseguir Ona Carbonell, en solo, i en la modalitat de combo. La sincronitzada va aportar dues medalles més de bronze, en duo, amb Carbonell i Klamburg, i en la prova d'equip. El darrer bronze aconseguit va ser el de Jessica Vall en els 200 metres braça.

A més de tot aquest còmput de medalles, es van aconseguir batre onze rècords d'Espanya: El relleu de 4x100 lliures masculí va aconseguir un temps de 3:17.47; Markel Alberdi va deixar el rècord dels 100 metres lliures en un temps de 49.25; Duane da Rocha va aconseguir aturar el crono dels 200 metres esquena als 2:09.13; Fátima Gallardo va batre el dels 100 metres lliures femenins, deixant la marca en 54.85; Carlos Peralta va rebaixar en tres ocasions el rècord dels 200 metres papallona, deixant-lo en 1:57.01; Mireia Belmonte va sumar un nou rècord en el seu còmput i va deixar el dels 1500 metres lliures en 15:57.29; mentre que el relleu 4x200 lliures masculí va batre el rècord nacional en dues ocasions, deixant-lo, al final, en 7:15.80. Finalment el relleu de 4x100 estils femení va aturar el crono amb un temps de 4:02.84.