El quadratló és una modalitat del triatló que suma un segment de piragüisme a les tres disciplines de l'esport olímpic: la natació, el ciclisme i la carrera a peu. El banyolí Albert Corominas va sortir primer de l'aigua amb ja 40 segons d'avantatge respecte el segon classificat, l'actual defensor del títol Steffan Teichert. El banyolí, a més, era conscient que en el següent segment, el piragüisme, podria aconseguir una valuosa distància respecte els seus rivals que podria ser clau. Va sortir de la piragua i va entrar al segment de bicicleta amb 4 minuts de diferència que li permetien encarar la recta final de la prova anb certa tranquil·litat. Al contrari que a les Copes del Món de triatló, en aquest campionat no es permet el drafting, fet que va afavorir les opcions del català, arribant als últims cinc quilòmetres de carrera a peu amb un avantatge insalvable pels seus rivals.

El banyolí va completar la prova amb un temps total d'1 hora i 36 minuts. El van acompanyar al podi l'alemany i vencedor l'any passat Steffan Teichert amb 1 hora, 37 minuts i 4 segons, i Stefan Wegner amb 1 hora, 37 minuts i 30 segons.

Corominas es treu així l'espina de la setmana passada al Campionat d'Espanya on no va poder passar de la 4a posició a causa d'un recorregut molt exigent a la carrera a peu. No obstant, cal destacar el bon paper del banyolí, que en el seu primer any en la disciplina ha aconseguit el títol continental europeu i mundial, sense cap mena de dubte, tot un èxit.