Potser encara no es visualitza de manera especialment gràfica a la classificació, però els números no enganyen i l'efecte Rodri ja s'està fent notar a l'Olot. El nou tècnic va substituir Arnau Sala a la banqueta després de la derrota contra l'Hèrcules en la jornada 14 i avui, set partits més tard, l'equip no només ha sortit dels llocs de descens que aleshores ocupava, sinó que està firmant números de play-off: els garrotxins serien quarts si només es comptabilitzessin aquestes darreres set jornades de campionat. En la classificació real, però, l'Olot encara es manté a la zona mitjana-baixa (28 punts), tot i que ha allunyat el descens directe a sis punts (Cornellà, 22), i la promoció a quatre (Olímpic, 24). Assegurar la salvació és l'objectiu immediat d'un equip que vol ser ambiciós i no es resigna i intenta mirar amunt per aconseguir acabar entre els sis primers, per jugar la Copa l'any que ve, o si els resultast fossin molt bons, qui sap si entrar en la fase d'ascens que ara marca el Lleida amb 35 punts, set més que l'equip garrotxí.

Amb Rodri l'Olot ha sumat els mateixos punts (14) que amb Arnau, però amb la meitat de partits disputats. Això ha permès dur tranquil·litat al club, que havia planificat un equip per lluitar a dalt i s'havia vist en l'inici de la temporada abocat a lluitar a baix. En els set partits que ha dirigit el nou entrenador l'Olot ha sumat quatre victòries (Mestalla, Lleida, Reus i Espanyol B), dos empats (Alcoià i Cornellà) i una única derrota, al camp del Vila-real B, per la mínima en el darrer partit de 2014. La millora s'explica, entre d'altres factors, pel pas endavant que els garrotxins han fet en defensa: Wilfred només ha encaixat 4 gols en aquest tram de campionat i, per contra, la davantera viu el seu moment més dolç, amb homes com Carlos Martínez, que a Sant Adrià va anotar per partida doble, en el seu millor moment de forma.

El millor equip d'aquestes set darreres jornades és l'Huracán, que ha passat de mitja taula a la segona posició. El líder, el Nàstic, també està entre els millors, igual com l'Hospitalet. Per baix, Elx Il·licità, Reus, Cornellà i Mallorca B ocuparien les quatre places que porten directament a Tercera. L'Olot té una bona ocasió per seguir avançant diumenge contra el ?Saragossa B, penúltim classificat.

Calavera, reforç d'hivern

Jordi Calavera és el primer reforç d'hivern de l'Olot. Arriba cedit pel Nàstic i fins ara jugava a Tercera Divisió amb el Pobla de Mafumet. Calavera juga de lateral dret i es va acomiadar de l'equip tarragoní diumenge.

Fins ara l'equip garrotxí havia tingut dues baixes, Márquez (Masnou) i Maestre (Cornellà). No es descarta un segon fitxatge abans no tanqui el mes de gener.